Ειδήσεις

Το ΕΚΛ για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του ΟΑΕΔ


Οι συμβασιούχοι που προσλήφθηκαν από τον ΟΑΕΔ, τον περασμένο Μάιο, με 8μηνες και 9μηνες συμβάσεις 4ωρης ημερήσιας απασχόλησης για τον καθαρισμό των κτιρίων του ΟΑΕΔ, στην Λάρισα και πανελλαδικά, παραμένουν απλήρωτοι από τότε, παρά τις υποσχέσεις και τα ασφαλιστικά μέτρα που κέρδισαν.
Μάλιστα η απόφαση του δικαστηρίου στα ασφαλιστικά μέτρα που υποχρεώθηκαν να κάνουν οι εργαζόμενοι, για να μπορέσουν να πληρωθούν, δεν προβλέπει την πληρωμή όλου του ποσού των δεδουλευμένων, αλλά το 80% των άθλιων μισθών που πρέπει να πάρουν και μάλιστα μέχρι 31/8, δηλαδή ο Σεπτέμβρης δεν θα πληρωθεί όταν υπογραφούν από τον επίτροπο τα εντάλματα πληρωμής τους και το υπόλοιπο 20% παραμένει σε εκκρεμότητα.
Αυτά είναι τα αποτέλεσμα της αντεργατικής πολιτικής που εφαρμόζει και η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, κατ’ αρχήν μέσα στον ίδιο τον ΟΑΕΔ που υποτίθεται ότι προστατεύει τους εργαζόμενους. Συμβάσεις ορισμένου χρόνου, 4ωρη απασχόληση και μάλιστα απλήρωτη, ομηρία των εργαζομένων, ανύπαρκτα δικαιώματα και μισθούς πείνας.
Το ΕΚΝΛ, αξιώνει από την κυβέρνηση και την διοίκηση του ΟΑΕΔ, την άμεση πληρωμή όλου του ποσού των δεδουλευμένων και μέχρι 30/9 και διασφάλιση της κανονικής πληρωμής κάθε μήνα στους εργαζόμενους. Διεκδικεί την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου και πλήρους απασχόλησης με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, με ΣΣΕ και δικαιώματα.

Προηγούμενο άρθρο Έργα 7,3 εκατ. ευρώ για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας
Επόμενο άρθρο Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λάρισα