Ειδήσεις

Κέλλας: Τροπολογία για τους απλήρωτους εργαζομένους του ΟΑΕΔ


«Έπειτα από 5 μήνες αδράνειας, το Υπουργείο Εργασίας,για να λύσει το πρόβλημα των εκατοντάδων οκταμηνιτών εργαζομένων στην καθαριότητα του ΟΑΕΔ, έλαβε την πρωτοβουλία κατάθεσης τροπολογίας, έναν μήνα μετά από τη σχετική ερώτηση που κατέθεσα. Αν και είναι θετικό, το ότι μπαίνει ένα τέλος στην ταλαιπωρία αυτών των ανθρώπων, αποδεικνύεται, για μια ακόμη φορά, πως η Κυβέρνηση δεικνύει εξαιρετικά αργά κοινωνικά αντανακλαστικά».
Τα ανωτέρω δήλωσε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, έπειτα από την απάντηση που έλαβε σήμερα από τον αρμόδιο Υφυπουργό, κ. Α. Ηλιόπουλο, σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στην καθαριότητα του ΟΑΕΔ.
Ο Λαρισαίος πολιτικός με ερώτησή του στις 29 Αυγούστου 2018 είχε επισημάνει το πρόβλημα, ζητώντας από την αρμόδια Υπουργό, κ. Ε. Αχτσιόγλου, να προβεί άμεσα σε ενέργειες για την πληρωμή των συμβασιούχων, σημειώνοντας: «Η μη πληρωμή δεδουλευμένων είναι απαράδεκτη για κάθε εργαζόμενο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε, λόγω και της φύσης της απασχόλησης των συγκεκριμένων συμβασιούχων, είναι ντροπή οποιαδήποτε καθυστέρηση και δεικνύει, ακόμη μια φορά, την επιλεκτική ευαισθησία της Κυβέρνησης, την οποία υπηρετείτε».
Στην απάντησή του, ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει ότι: «Με την προωθούμενη τροπολογία επιβεβαιώνεται η νομιμότητα των δαπανών που έχουν προκύψει από εργασία η οποία παρασχέθηκε, από 1/5/2018 έως τη δημοσίευσή της, προς κάλυψη αναγκών καθαριότητας στα κτίρια όπου στεγάζονται υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, βάσει του προϋπολογισμού του τελευταίου για το τρέχον οικονομικό έτος. Η τροπολογία διασφαλίζει την άμεση εξυπηρέτηση των οικονομικών υποχρεώσεων του ΟΑΕΔ απέναντι στους εν λόγω εργαζόμενους, βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία περίπου 415 εργαζόμενων οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί από τον Μάιο και οι οποίοι θα λάβουν άμεσα το σύνολο της αποζημίωσης που τους αναλογεί».
Περαιτέρω, ο κ. Κέλλας τόνισε στη δήλωσή του:
«Με ‘‘μπαλώματα’’ της τελευταίας στιγμής, δεν διασφαλίζεται η αξιοπρέπεια των εργαζομένων σε μόνιμη βάση. Η κυβέρνηση θα πρέπει να νομοθετήσει προς τη σωστή κατεύθυνση, λύνοντας όλα τα αντίστοιχα προβλήματα και χωρίς να χρειάζεται να μεσολαβεί ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, ώστε κάθε εργαζόμενος να πληρώνεται στην ώρα του».

Προηγούμενο άρθρο Επαφές του Κώστα Αγοραστού στις Βρυξέλλες
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Στη δημόσια υγεία εργάζονται γιατροί με άγνοια της ελληνικής;