Ειδήσεις

Κέλλας: Αδιανόητο το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής στην Αγιά


«Τα οφέλη από τη συνέχιση της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Αγιά είναι πολλαπλά και πολλαπλασιαστικά για την οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής εν συγκρίσει με το μονομερές και περιορισμένο διοικητικό και οικονομικό όφελος, που θα έχει η ΕΤΕ από το κλείσιμό του».
Τα ανωτέρω επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, στην επιστολή του προς τον Δ/ντα Σύμβουλο και τον Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, κ.κ. Π. Μυλωνά και Κ. Μιχαηλίδη, ζητώντας να μην προχωρήσουν στην κατάργηση του συγκεκριμένου υποκαταστήματος.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, που κοινοποίησε την επιστολή και προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ε. Τσακαλώτο, μετέφερε στους ανωτέρω την αναστάτωση των κατοίκων, χαρακτηρίζοντας ως «αδιανόητη» τη διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος, ενώ τόνισετα σοβαρά προβλήματα που θα προκύψουν:
«Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στους κατοίκους του Δήμου Αγιάς, μετά την ενημέρωση πως το τοπικό υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας θα διακόψει οριστικά τη λειτουργία του στις 9 Νοεμβρίου. Η εξέλιξη αυτή φαντάζει αδιανόητη, εάν λάβετε υπόψη σας τις ακόλουθες παραμέτρους:
Πρώτον, δυσχεραίνεται η καθημερινότητα εμπόρων, επιχειρηματιών, αγροτών, συνταξιούχων, κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, που εκτελούν απρόσκοπτα τις συναλλαγές τους στο εν λόγω υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας για πάνω από μισό αιώνα.
Δεύτερον, το εν λόγω υποκατάστημα εξυπηρετεί μια τεράστια περιοχή, όπου ανήκουν τα παράλια του Δήμου Αγιάς, που κατακλύζονται τους καλοκαιρινούς μήνες από χιλιάδες επισκέπτες.
Τρίτον, η διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος θα επιβαρύνει την καθημερινότητα συναλλασσόμενων, μεταξύ των οποίων κάτοικοι των ορεινών όγκων του Κισσάβου και του Μαυροβουνίου και ηλικιωμένοι, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να διανύσουν πάνω από 70 χιλιόμετρα για τη μετακίνησή τους σε αντίστοιχα καταστήματα της Λάρισας».

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη δύο ατόμων για κλοπή και αντίσταση
Επόμενο άρθρο Μηνιαία δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας