Ειδήσεις

Λάρισα: Η πόλη μας αφηγείται την ιστορία της


Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας γιορτάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), που για τη διετία 2017-2018 έχεις το θέμα «Πόλε(ι)ς» και διοργανώνει διήμερο εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με τίτλο «Λάρισα: Η πόλη μας αφηγείται την ιστορία της»
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα υλοποιηθούν την Τετάρτη 26 και την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Εμποροπανήγυρη Λάρισας. Απευθύνονται σε σχολικές ομάδες Α/βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης και θα υλοποιηθούν χωρίς κόστος συμμετοχής.
Τα παιδιά με αφορμή έναν εικαστικό πίνακα θα εντοπίσουν σημεία της πόλης μας, θα δουν όψεις της παλιάς Λάρισας και θα ανακαλύψουν την εξέλιξη της πόλης μέσα στο χρόνο.
Παλιές φωτογραφίες βγαίνουν από το αρχείο του μουσείου για να μιλήσουν στα παιδιά και να αφηγηθούν παλιές ιστορίες. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο παζάρι, ως διαχρονικό σημείο αναφοράς για την πόλη. Έπειτα οι μαθητές θα παίξουν παιχνίδια και θα κάνουν χειροτεχνίες.
Στόχος του προγράμματος, είναι η γνωριμία των μαθητών με την παλιά Λάρισα και το παζάρι της και η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα που άπτονται της παράδοσης και της τοπικής ιστορίας.
Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου η είσοδος στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας θα είναι δωρεάν (10:00-14:00) .

Προηγούμενο άρθρο Δράσεις του ΚΑΠΗ Νίκαιας Δ. Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Διαμαρτυρία του Εργατικού Κέντρου στη ΔΕΗ