Ειδήσεις

Απόφαση ψεκασμού που αφορά το πρόγραμμα Δακοκτονίας 2018


Στη διενέργεια γενικού δολωματικού ψεκασμού από από 19-9-2018 στους Δήμους Τεμπών, Τυρνάβου και Αγιάς και συγκεκριμένα στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες: Τ.Κ. Πυργετού, Ραψάνης, Νέσσωνος, Καλοχωρίου, Κυψελοχωρίου, Όσσης και Δ.Κ. Συκουρίου, Τεμπών, Ιτέας, Ελαίας και Γόννων του Δήμου Τεμπών, Τ.Κ. Λυγαριάς, Αργυροπουλίου, Δελερίων και Ροδιάς του Δήμου Τυρνάβου, και Τ.Κ. Μελιβοίας (Μελιβοία, Βελίκα, Παλιουριά), Σκήτης, Σκλήθρου, Καρίτσας (Καρίτσα, Κόκκινο Νερό), και Σωτηρίτσας του Δήμου Αγιάς.
Υποχρεούνται οι ελαιοπαραγωγοί, που έχουν ελαιοκτήματα στις ψεκαζόμενες περιοχές, να παραβρίσκονται στα κτήματά τους κατά την ημέρα του ψεκασμού, ώστε να διαπιστώσουν τον ψεκασμό.
Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές, προς αποφυγή τυχόν δηλητηριάσεων.
Επισημαίνεται στους βιοκαλλιεργητές ότι, σύμφωνα με την υποχρέωση τους από την ένταξη τους στο πρόγραμμα Βιοκαλλιέργειας, θα πρέπει να σημάνουν τα κτήματά τους για την αποφυγή ψεκασμού από τα συνεργεία δακοκτονίας.

Προηγούμενο άρθρο Απάντηση του Δ. Λαρισαίων στη Ρένα Καραλαριώτου
Επόμενο άρθρο Επιτροπή Μπλόκων: Παλεύουμε για τα δίκαια αιτήματά μας