Ειδήσεις

Δωρεάν εργαστήρια – 5ος Μύλος Παραστατικών Τεχνών


Ο Μύλος Παραστατικών Τεχνών είναι ένα φεστιβάλ που διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, με τον καλλιτεχνικό συντονισμό του ΣΜουΘ.
Έχει ως στόχο ν’ αναδείξει την καλλιτεχνική παραγωγή των ομάδων και των αυτόνομων νέων καλλιτεχνών που συναντιούνται και δημιουργούν στο Μύλο του Παππά, να δημιουργήσει κοινές καλλιτεχνικές εμπειρίες και συνέργειες με ομάδες τόσο από τη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή, όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό, και να μυήσει το κοινό της πόλης στις διάφορες σύγχρονες μορφές των παραστατικών τεχνών.
Στο πλαίσιο του 5ου Μύλου Παραστατικών Τεχνών προτείνεται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εργαστηρίων που προσφέρεται καθημερινά, από το σύνολο σχεδόν των καλλιτεχνικών ομάδων που λαμβάνουν μέρος στο φεστιβάλ και απευθύνεται σε νέους κάθε ηλικίας, με ή χωρίς εμπειρία στο θέατρο, τη μουσική και το χορό. Μέσα από αυτές τις δράσεις, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και να εξοικειωθούν με τις μεθόδους και δημιουργικές τεχνικές της κάθε ομάδας.
Η συμμετοχή σε όλα τα εργαστήρια είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή για κάθε εργαστήριο ξεχωριστά. Σε περίπτωση υπεράριθμων αιτήσεων συμμετοχής θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (με βάση την ημερομηνία/ώρα εγγραφής). Στο τέλος του φεστιβάλ θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής σε όσους παρακολούθησαν τα εργαστήρια.
Όλοι οι συμμετέχοντες, καλούνται να φορούν άνετα ρούχα και υποδήματα για ανεμπόδιστη φυσική κίνηση, ενώ σε κάποια από τα εργαστήρια μπορεί να ζητηθεί η αφαίρεση των υποδημάτων.
Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις επικοινωνήστε με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων: 2410614449, καθημερινά από 10:00 – 14:00.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου
(17:00 – 19:00 / Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων – 2ος όροφος)
Κώστας Λαμπρούλης, Δέσποινα Μπουνίτση, Θανάσης Σαλιαμπούχος, Φίλιππος Ζούκας, Μαρία Δεληγιάννη / ΣΜουΘ
Εργαστήρι: Σύνθεση παραστατικών τεχνών (combo) από το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου (ΣΜΟΥΘ)
Το εργαστήρι έχει σκοπό να δώσει μια γεύση του σύνθετου και δημιουργικού τρόπου με τον οποίο δουλεύει η ομάδα τα τελευταία χρόνια. Πώς μέσα σε δυο ώρες, η κίνηση, ο λόγος και ο ρυθμός, μπορούν να κάνουν μια ομάδα να πει μια «ιστορία».
Το εργαστήρι απευθύνεται σε άτομα 15 ετών και άνω, με ή χωρίς προηγούμενη εμπειρία.

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου
(11:00 – 13:00 / Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων – 2ος όροφος)
Κατερίνα Αντωνιάδου / Καλλιτεχνική Διευθύντρια της ομάδας χορού Κιναίσθηση και Dance Lab Studio στη Θεσσαλονίκη
Το εργαστήριο βασίζεται στις βασικές αρχές της τεχνικής release και εμπεριέχει στοιχεία μοντέρνων τεχνικών όπως Limon, Graham, Cunningham. Έμφαση δίνεται στη ροή της κίνησης, την αιώρηση, την αφετηρία και τη διαδοχή.
Το μάθημα απευθύνεται σε χορευτές άνω των 14 ετών που έχουν τουλάχιστον δύο χρόνια εμπειρίας με τον σύγχρονο χορό.

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου
(17:00 – 19:00 / Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων – 2ος όροφος)
Αγγελική Μέλη / Εκπαιδεύτρια εναέριας και ακροβατικής κίνησης / ΣΜουΘ – Un-Label
Εργαστήρι Εναέριας και ακροβατικής κίνησης
Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους θα ήθελαν να γνωρίσουν βασικές τεχνικές του σύγχρονου τσίρκου όπως οι στηρίξεις και τα εναέρια ακροβατικά σε πανιά.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να υπερβούν τα όρια της καθημερινής τους άσκησης ή/και να βρουν νέους τρόπους προσέγγισης της κίνησης.

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου
(17:00 – 19:00 / Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων – 2ος όροφος)
Αθηνά Μανώλη
Εργαστήρι Σύγχρονου Χορού
Το εργαστήρι θα αποτελέσει μια περιπλάνηση σε βασικές τεχνικές του σύγχρονου χορού και θα εξερευνήσει την προσωπική κίνηση μέσα από τη δημιουργική διαδικασία του αυτοσχεδιασμού. Μέσα σε δύο ώρες θα κάνουμε μια διαδρομή από το σώμα στη δημιουργία κίνησης ικανής να επικοινωνήσει ιδέες και συναισθήματα. Το εργαστήρι απευθύνεται σε μαθητές και επαγγελματίες του χορού ή σε ανθρώπους που έχουν καλή σχέση με το σώμα τους (ηθοποιοί, αθλητές) και ενδιαφέρονται για την τέχνη του σύγχρονου χορού.
Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου
(10:00 – 19:00 / Θέατρο του Μύλου)
Έλλη Μερκούρη / Ομάδα «Τρελά Χρώματα»
Το Τρισυπόστατο των Τρωάδων» του Ευριπίδη- μια Βιωματική Εμπειρία μέσω μιας Σκηνικής Πράξης
Στο εργαστήρι μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε θελήσει να εξερευνήσει μαζί με την Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρελά Χρώματα” τη γλώσσα του σώματος, την ελληνική Νοηματική γλώσσα και τη γλώσσα της μουσικής με οδηγό την αρχαία τραγωδία, προκειμένου να μεταφερθούμε στον κόσμο των τραγικών καταστάσεων του Ευριπίδη.
Το εργαστήρι απευθύνεται σε άτομα 15 ετών και άνω, με ή χωρίς αναπηρία και ανεξάρτητα από την προηγούμενη εμπειρία στις παραστατικές τέχνες. Θα οδηγήσει σε μια παρουσίαση-παράσταση και θα αποτελέσει ένα συλλογικό καλλιτεχνικό έργο που απευθύνεται τόσο σε κωφούς, όσο και ακούοντες θεατές και θα παρουσιαστεί στο κοινό της πόλης την ίδια ημέρα (Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις 21.00) στο Θέατρο του Μύλου, ανεβάζοντας στη σκηνή του θεάτρου όλους τους συμμετέχοντες, μαζί με τα μέλη της ομάδας «Τρελά Χρώματα».

Προηγούμενο άρθρο Συλλήψεις για κατοχή μικροποσότητας ηρωίνης
Επόμενο άρθρο Βαλκανικό γλέντι για το Παζάρι της Λάρισας