Ειδήσεις

Κέλλας: Αποτυχημένο το ριμέικ της ΔΕΘ


«Από αυτό εδώ το βήμα και από τη γενέτειρα του εθνάρχη μας, θα αναφερθώ σε έναν χώρο, που ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής “αναγέννησε” και έχω την τιμή να παρακολουθώ από πολύ κοντά ως αν. Τομεάρχης της παράταξής μας, τον χώρο της Παιδείας.
Ακούσαμε τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ, στο πλαίσιο της ακατάσχετης παροχολογίας, να “βομβαρδίζει” την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και την κοινή γνώμη, για τα επιτεύγματα της Κυβέρνησης.»
Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την τοποθέτησή του, στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, κατά την περιοδεία αντιπροσωπείας Βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στον νομό. Μαζί με τον κ. Κέλλα βρέθηκαν στις Σέρρες οι κ.κ. Μ. Βορίδης, Μ. Σαλμάς και Δ. Κυριαζίδης, τους οποίους συνόδευσαν οι κ.κ. Κ. Καραμανλής και Φ. Αραμπατζή καθώς και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σερρών, κ. Θ. Καμπούρης.
Η αντιπροσωπεία της ΝΔ επισκέφθηκε το τελωνείο Προμαχώνα, τα οχυρά του Ρούπελ, τον Δήμο Σιντικής, το ΑΤ Ηράκλειας, ενώ είχαν συναντήσεις με το ΔΣ Επιμελητηρίου Σερρών και άλλους παραγωγικούς φορείς, αντιπροσωπείες των εργαζομένων στον χώρο της υγείας και των αστυνομικών υπαλλήλων, καθώς και στελέχη της αυτοδιοίκησης.
Ο Λαρισαίος πολιτικός στηλίτευσε τη στάση του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, επισημαίνοντας πως δεν είπε τίποτε το ουσιώδες για τα πραγματικά προβλήματα στον χώρο της Παιδείας, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Δεν ακούσαμε τον κ. Τσίπρα να μιλά για τα μεγάλα κενά σε εκπαιδευτικό, ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό στην Ειδική Αγωγή, που έχει ως αποτέλεσμα γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί να βρίσκονται σε απόγνωση.
Δεν τον ακούσαμε να λέει τίποτα:
Για την κατάργηση των Σχολικών Συμβούλων Γενικής και Ειδικής Αγωγής, ούτε για το “αλαλούμ” στη διαδικασία επιλογής Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου.
Για την υποβάθμιση, τον εκφυλισμό και την απαξίωση του θεσμού του Ολοήμερου Σχολείου και τα προβλήματα που δημιουργούνται στις “λαϊκές” οικογένειες, για τις οποίες, όπως δήλωσε, κόπτεται…
Για τις “γκρίζες ζώνες” και την προχειρότητα των εξαγγελιών Γαβρόγλου, για το Νέο Λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που αυξάνει την αγωνία και την ανασφάλεια των μαθητών και των οικογενειών τους.
Για το “μπάχαλο”, που προκαλεί η ψήφιση του Νόμου για τις Δομές Εκπαίδευσης, τον οποίο έχουμε δεσμευτεί ότι θα καταργήσουμε κατά προτεραιότητα.
Για τα προβλήματα, που έχουν δημιουργηθεί στην ομογένεια από την αλλοπρόσαλλη πολιτική της Κυβέρνησης στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση.
Για τη σοβαρή υποβάθμιση των ΤΕΙ μέσα από το πρόχειρο Σχέδιο Συγχώνευσης Σχολών, που απαξιώνει ιστορικά Ιδρύματα που διασυνδέουν την ακαδημαϊκή έρευνα με την αγορά εργασίας.
Για την κατάργηση του ασύλου και τη μετατροπή των Πανεπιστημίων σε κέντρα ανομίας.»
Τέλος, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, κλείνοντας την τοποθέτησή του, δήλωσε:
«Ο κ. Τσίπρας, αγκυλωμένος στις ιδεοληψίες και τον παλαιοκομματισμό, αποκομμένος οριστικά από την κοινωνία και φρουρούμενος από χιλιάδες αστυνομικούς, επέλεξε να “ξαναπαίξει” το έργο του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης του 2014…
Μόνο που τα ριμέικ σπανίως κάνουν επιτυχίες, πόσω μάλλον όταν έχουν συνδυαστεί με απύθμενα ψέματα και δυστυχία.
Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, τόσο η “νέα παράσταση” όσο και ο κυβερνητικός θίασος θα πάνε άπατοι…»

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης στη Νίκαια
Επόμενο άρθρο «Ναπολέων» στο Θέατρο του Μύλου