Ειδήσεις

Ιπποκράτης η Αέναη Επιστροφή


Συνεχίζονται οι τετραήμερες εκδηλώσεις με τίτλο «Ιπποκράτης η Αέναη Επιστροφή». Οι εκδηλώσεις, θα διαρκέσουν έως τις 8 Σεπτεμβρίου, διοργανώνονται από το Δήμο Λαρισαίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον Σύλλογο «Ιπποκράτης στη Λάρισα» και τελούν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Στόχος των εκδηλώσεων που διοργανώνονται για δεύτερη συνεχή χρονιά, είναι να συνδέσουν την πόλη της Λάρισας με τον πατέρα της σύγχρονης Ιατρικής.
Παρασκευή 7/9/2018
Στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας στις 8:30 μ.μ.θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Το έργο και ο Όρκος του Ιπποκράτη».
Θα μιλήσουν: Γεράσιμος Ρηγάτος, Αμ. Επικ. Καθηγητής Ιατρικής και Επίτιμος Διδάκτωρ Παιδαγωγικού Τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Εισαγωγή στην Ιπποκρατική Συλλογή» και Βασίλης Χατζηβασιλείου, Ιστορικός συγγραφέας – Νομικός, με θέμα «Ο Ιπποκρατικός Όρκος και η επίδρασή του στην Ελληνική Ιατρική Νομοθεσία και στις Διεθνείς Ιατρικές Διακηρύξεις».
Τέλος, θα παρουσιαστεί «Ο όρκος του Ιπποκράτη για φωνή και πιάνο» σε μελοποίηση της Ράνιας Τσοχατζή, τραγούδι: Θοδωρής Κανάκης.
Συντονισμός της εκδήλωσης : Ρίζος Χαλιαμπάλιας, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πρόεδρος του Συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα».

Προηγούμενο άρθρο Στην προστασία της κοίτης του Ενιπέα προχωρά η Περιφέρεια
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Απλήρωτοι αγρότες της δάσωσης από το 2015!