Ειδήσεις

Μάξιμος: “Σύντροφοι”, ούτε άχνα για τις ελληνοποιήσεις γάλακτος;


Για «θράσος» του ΣΥΡΙΖΑ που «συνεχίζει “νασφυρίζει αδιάφορα” για να μη δυσαρεστήσει αυτούς που έχουν στήσει πάρτι σε βάρος των κτηνοτρόφων» με τις παράνομες εισαγωγές γάλακτος, κάνει λόγο οαναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.
Η απάντηση του στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ως εξής:
«Χωρίς να βγάλει άχνα για τις ελληνοποιήσεις γάλακτος, που οδήγησαν σε κατάρρευση των τιμών παραγωγού, ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας έχει το θράσος να εμφανίζεται ότι κόπτεται για τους κτηνοτρόφους. Όμως, “σύντροφοι” όσο κι αν το… γυρίζετε στο τσάμικο, εκείνο που καίει τους κτηνοτρόφους είναι οι αθρόες εισαγωγές γάλακτος και τα “βαφτίσια” της φέτας. Αυτά βύθισαν τις τιμές σε επίπεδα άγνωστα για πολλά χρόνια. Θα κάνετε κάτι γι’ αυτό ή θα συνεχίσετε “νασφυρίζετε αδιάφορα” για να μη δυσαρεστήσετε αυτούς που έχουν στήσει πάρτι σε βάρος των κτηνοτρόφων; Κατάπιατε το αμίλητο νερό; Που ήταν ο ΕΛΓΟ Δήμητρα, ο επίσημος ελεγκτικός μηχανισμός του κράτους, που επί 1,5 χρόνο δεν μπόρεσε να βρει τι είδους και τι ποσότητα γάλακτος διακίνησαν 24 επιχειρήσεις, ενώ είχαν την υποχρέωση να υποβάλλουν μηνιαία δήλωση ισοζυγίου γάλακτος;

Ποια η θέση σας για τη CETA;
Για τη CETA, τι τα θέλετε και τα σκαλίζετε;
• Ο υπουργός σας, ο κ. Κατρούγκαλος, δεν ήταν αυτός που εισηγήθηκε ως εθνική γραμμή προς τους ευρωβουλευτές την υπερψήφιση της συμφωνίας με τον Καναδά;
• Θα ερχόταν για ψήφιση στο ευρωκοινοβούλιο, αν ο Έλληνας υπουργός κ. Σταθάκης δεν συνυπέγραφε στο Συμβούλιο Υπουργών; Ποιον κοροϊδεύετε;
• Και επιπλέον, μετά το “ψήφισμα του Τυρνάβου” της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, κατέθεσα ερώτηση στον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου, ρωτώντας τον πότε θα φέρει για ψήφιση τη συμφωνία στη Βουλή και αν θα υπάρξει πρωτοβουλία για αλλαγές πριν την ψήφισή της. Ουδέποτε υπήρξε απάντηση!
Κρύβεστε, ελπίζοντας να φύγει από επάνω σας η ευθύνη, καθώς μετρά αντίστροφα ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης.Αφήστε, λοιπόν, τα πυροτεχνήματα και απολογηθείτε για όσα συνυπέγραψαν οι υπουργοί σας!Και κάτι ακόμη, η δική σας θέση ως κυβέρνηση ποια είναι για τηCETA;

Φορολόγηση αγροτών
Χαίρομαι γιατί ζητάτε περαιτέρω διευκρινίσεις για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για το ασφαλιστικό και τη φορολόγηση των αγροτών. Είναι και μια έμμεση, έστω, ομολογία των δυσβάσταχτων μέτρων που επιφέρατε σε αγρότες και κτηνοτρόφους. Όμως, “σύντροφοι” αν δεν είχε πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά, με εργαλειοποίηση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν θα ερχόταν το 3ο αχρείαστο μνημόνιο, που εσείς φέρατε, με την κατάργηση του ΟΓΑ και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών, την κατάργηση του αγροτικού πετρελαίου, την αύξηση των φορολογικών συντελεστών, την αύξηση της προκαταβολής κλπ. Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε!
Στη φορολόγηση των αγροτών αναφέρθηκε οπρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκηςκαι κατά την πρόσφατη περιοδεία του στα Γρεβενά. Τα εκ του πονηρού ερωτήματά σας έχουν απαντηθεί από την αρμόδιατομεάρχη Αγροτικών της ΝΔ, κ. Αραμπατζή, η οποία κατά λέξη ξεκαθάρισε ότι: “Η ΝΔ θα διατηρήσει το αφορολόγητο όριο των αγροτών και θα μειώσει τον συντελεστή φορολόγησης από το 22% στο 9% για το αγροτικό εισόδημα έως 10.000 ευρώ”.Βεβαίως, η περικοπήτου αφορολόγητου στα 5.600 ευρώ είναι δικό σας έργο! Όπως, επίσης, η εκτίναξη της φορολόγησης από το 13% επί ΝΔ στο 22-45%, που ουσιαστικά τιμωρεί όσους παράγουν!

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών
Για δε το ασφαλιστικό, υπενθυμίζω ότι δεν υπήρχε το 2014 καμία ανάγκη αλλαγής. Η βιωσιμότητά του αμφισβητήθηκε από την πορεία της οικονομίας μετά τα… βαρουφάκεια πειράματα, τα δημοψηφίσματα και άλλες “ομορφιές” για γέλια και για κλάματα. Στο ασφαλιστικό, η ΝΔ επεξεργάζεται και θα παρουσιάσει, το επόμενο διάστημα, μια ολοκληρωμένη πρόταση στον ελληνικό λαό, που θα άρει, κατά το δυνατόν, τις συνέπειες του νόμου Κατρούγκαλου. Ήδη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από 20% σε 15% εντός τετραετίας.
Το ασφαλιστικό και η βιωσιμότητά του είναι άρρηκτα συνυφασμένα με την ανάπτυξη της οικονομίας. Αν δεν έρθουν επενδύσεις, αν δεν αυξηθεί η απασχόληση, αν δεν δημιουργηθούν νέες δουλειές για να υπάρξουν εισφορές, να μπουν λεφτά στα ταμεία, τότε δεν μπορούμε να μιλούμε για αύξηση των συντάξεων. Η ΝΔ πιστεύει στην ιδιωτική πρωτοβουλία που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Εσείς έχετε ποινικοποιήσει το επιχειρείν. Τους μόνους από τους επιχειρηματίες που, όπως φαίνεται, “αγαπάτε” είναι αυτοί που δραστηριοποιούνται στις παράνομες εισαγωγές γάλακτος… Μήπως πρέπει να δώσετε μια απάντηση “γιατί”(!) συμβαίνει αυτό, στους κτηνοτρόφους που υφίστανται τις συνέπειες;».

Προηγούμενο άρθρο Ασφαλτοστρώνονται οι οδοί Βόλου, Φαρσάλων, Καρδίτσης
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ψυχική Υγεία