Ειδήσεις

Κέλλας: Κωλοτούμπα και στις Πανελλήνιες


«Η κυβέρνηση κάνει ‘’κωλοτούμπα’’ και στην Παιδεία, αφού ο κ. Γαβρόγλου υποσχόταν κατάργηση των Πανελληνίων Εξετάσεων, κάτι το οποίο διαψεύστηκε με το νέο σχέδιο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ο Υπουργός παίζει με την αγωνία και την τσέπη των μαθητών και των οικογενειών τους, τo σχέδιο, δε, αναβιώνει πρακτικά το απαρχαιωμένο σύστημα των δεσμών και δημιουργεί υποψηφίους δύο ταχυτήτων (άνευ ή κατόπιν εξετάσεων), αποδιοργανώνοντας τους μαθητές».
Τα ανωτέρω τόνισε, μεταξύ άλλων, στην τηλεόραση του ASTRA TV και την εκπομπή «Παράθυρο στη Θεσσαλία» του Δ. Μαρέδη, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, αναλύοντας την επικαιρότητα.
Κληθείς να σχολιάσει τον ανασχηματισμό, ο Λαρισαίος πολιτικός τον χαρακτήρισε ως «παρωδία», αφού «δεν άλλαξε η σύνθεση των βασικών υπουργείων» με τον κ. Τσίπρα να «αναζητά απεγνωσμένα στηρίγματα» και να προχωρά με τον κ. Καμμένο σε «ανεμομαζώματα και ανεμοσκορπίσματα». Ειδικότερα, για τις προσχωρήσεις Μ. Ξενογιαννακοπούλου και Κ. Παπακώστα, απάντησε ότι η πρώτη ανέλαβε Υπουργός Υγείας και επί των ημερών της η δημόσια υγεία διαλύθηκε, ενώ για τη δεύτερη ανέφερε: «Πόσο ευτυχισμένος μπορεί να είναι κάποιος όταν γίνεται αυτό που μέχρι χθες απευχόταν και έβριζε;».
Ερωτηθείς για την ολοκλήρωση του Τρίτου Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ επεσήμανε ότι, στην πραγματικότητα, το μνημόνιο συνεχίζεται «χωρίς χρηματοδότηση», με «βαριά φορολογία» και την «περιουσία του ελληνικού δημοσίου υποθηκευμένη για 100 χρόνια στο υπό ξένη διοίκηση υπερταμείο», εξαιτίας της «κωλοτούμπας» που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, για να παραμείνει στην εξουσία.
Πρόσθεσε, δε, ότι οι όποιες υποσχέσεις περί αύξησης του κατώτατου μισθού μέσω Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας δεν ανταποκρίνονται στην «εισοδηματική πραγματικότητα» των μισθωτών, συμπληρώνοντας πως ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να φέρει επενδύσεις και ανάπτυξη, διότι διακατέχεται από ιδεοληψίες, που έχουν προκαλέσει ασφυξία στην αγορά, συρρίκνωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και συγκέντρωση των δημοσίων αποθεματικών σε έναν λογαριασμό, για να παρουσιαστεί πλεόνασμα.
Τέλος, ο Λαρισαίος Βουλευτής αναφέρθηκε στις «αποφυλακίσεις εγκληματιών, βαρυποινιτών και απατεώνων» με τον νόμο Παρασκευόπουλου, υπογραμμίζοντας πως η ΝΔ θα τον καταργήσει την αμέσως επόμενη μέρα, μόλις γίνει κυβέρνηση.

Προηγούμενο άρθρο Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τα ρέματα προσφεύγει η ΕΝΠΕ
Επόμενο άρθρο Απογραφή ζωικού κεφαλαίου για χοιροτρόφους