Ειδήσεις

Μάξιμος: Ποτέ επιτέλους θα ολοκληρωθεί η μελέτη για τον δρόμο Λάρισα-Φάρσαλα;


«Για ποιο λόγο εκκρεμούν οι απαιτούμενες μελέτες για τον δρόμο Λάρισας-Φαρσάλων στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Υποδομών και τι προτίθεστε να πράξετε για την επίσπευση των διαδικασιών έγκρισης των μελετών, προκειμένου επιτέλους να δημοπρατηθεί το έργο;». Τα παραπάνω ερωτήματα απευθύνει οαναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, που έχει κατ’ επανάληψη ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο για το αναγκαίο αυτό έργο, στην ερώτησή του υπογραμμίζει τα εξής:
«Εδώ και χρόνια ένα από τα έργα που λιμνάζει στο νομό Λάρισας είναι ο δρόμος Λάρισας-Φαρσάλων. Αν και ο σχεδιασμός του είχε ξεκινήσει το 2004, δυστυχώς, ακόμη και σήμερα η ολοκλήρωσή του εκκρεμεί, διαιωνίζοντας και πολλαπλασιάζοντας τα ήδη υφιστάμενα προβλήματα. Τα σημαντικότερα απ’ αυτά συνίστανται στην στενότητα του δρόμου, στην επικινδυνότητα του οδοστρώματος και τις κλίσεις του, στην μεγάλη κυκλοφορία αυτοκινήτων, βαρέων οχημάτων άλλα και αγροτικών μηχανημάτων, καθώς δεν υπάρχει εναλλακτικό δίκτυο, και στην διέλευσή του μέσα από τον οικισμό της Νίκαιας.
Ως εκ τούτου, γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι η επικινδυνότητα του υπάρχοντος δρόμου είναι ιδιαίτερα αυξημένη, κάτι που επισημαίνεται εδώ και χρόνια από τους πολίτες και τους επαγγελματίες που διέρχονται από αυτόν.
Σύμφωνα με δηλώσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και του δημάρχου Φαρσάλων κ. Άρη Καραχάλιου μετά από συνάντησή τους (εφημερίδα “Ελευθερία”, 29.08.2018) η μη έναρξη των διαδικασιών χρηματοδότησης για την ανακατασκευή του δρόμου οφείλεται στην καθυστέρηση των απαιτούμενων μελετών από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Υποδομών. Καθώς η περιφέρεια Θεσσαλίας και ο δήμος Φαρσάλων έχουν ολοκληρώσει το κομμάτι της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων που τους αναλογεί, η έγκριση των μελετών που χρειάζονται από το αρμόδιο Υπουργείο, θα ολοκληρώσει την απαιτούμενη διαδικασία και ουσιαστικά θα “ξεκλειδώσει” το έργο».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος καταλήγει επισημαίνοντας ότι «είναι προφανές ότι με κριτήριο την ασφάλεια στις μετακινήσεις και τις μεταφορές άλλα και την συμβολή του σύγχρονου οδικού δικτύου στην ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη, η πολιτεία οφείλει να συνδράμει γρήγορα στην βελτίωση του οδικού δικτύου, όπως στην περίπτωση του δρόμου Λάρισας-Φαρσάλων».

Προηγούμενο άρθρο Αν. Καραφέριας: Από τον Παναγροτικό στη Γ’ Εθνική
Επόμενο άρθρο Η Λαογραφική Εταιρία Ελασσόνας βράβευσε τον Περιφερειάρχη