Ειδήσεις

ΕΚΛ: Στηρίζουμε την απεργία των ναυτεργατών


Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, στηρίζει τον αγώνα των ναυτεργατών και την απεργία που έχουν προκηρύξει από σήμερα 3/9, καθώς και τα δίκαια αιτήματα των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, “ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ”, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, που διεκδικούν:
• Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις.
• Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.
• Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ και την Κοινωνική Ασφάλιση, ενάντια στο ν. 4387/2016, στον επανυπολογισμό των συντάξεων και στις περικοπές της προσωπικής διαφοράς.
• Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, ενάντια στην ανεργία, με οργανικές συνθέσεις να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας, να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο
Η επίθεση στα δικαιώματα των ναυτεργατών δεν είναι ξεκομμένη από τις παροχές στη θαλάσσια συγκοινωνία, που στα πλαίσια του ανταγωνισμού και της κερδοφορίας δεν λογαριάζεται η ανθρώπινη ζωή, εντείνεται η εκμετάλλευση των εργαζομένων, τα εξαντλητικά δρομολόγια, ιδιαίτερα τη θερινή σεζόν με τα ατελείωτα ωράρια.
Ο αγώνας των ναυτεργατών είναι αγώνας που αφορά όλους τους εργαζόμενους. Ιδιαίτερα η διεκδίκηση για ΣΣΕ με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των ναυτεργατών και η επαναφορά δικαιωμάτων, που η επιτυχία τους θα συμβάλει και στις διεκδικήσεις των υπόλοιπων κλάδων.

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Κινηματογραφικής Λέσχης Νίκαιας
Επόμενο άρθρο Στα έργα της Βενιζέλου – Φιλελλήνων – Δήμητρας ο Απ. Καλογιάννης