Ειδήσεις

Μάξιμος: Απλήρωτοι εργαζόμενοι από ΟΑΕΔ που μεριμνά για την απασχόληση!


«Είναι σε κάθε περίπτωση οξύμωρο το γεγονόςνα υπάρχουν εργαζόμενοι απλήρωτοι στον ΟΑΕΔ, τονκατεξοχήν αρμόδιοφορέατου κράτους που μεριμνά για την απασχόληση και το εργατικό δυναμικό και εποπτεύεται από το ίδιο το υπουργείο Εργασίας». Τα παραπάνω τονίζει οαναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλοςσε ερώτηση του προς τηνυπουργό Εργασίας κ.Έφη Αχτσιόγλουμε αφορμή τηνπαράσταση διαμαρτυρίας19 εργαζομένων στην καθαριότητα του ΟΑΕΔ Λάρισας, που παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι.
Στην ερώτησή του το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει τα εξής:
«Η προστασία των εργαζομένων και ειδικά σε περιπτώσεις που η απασχόλησή τους προβλέπεται από προγράμματα που έχουν ως στόχο τη μείωση της ανεργίας και την τόνωση της απασχόλησης, θα πρέπει να αποτελείβασικήπροτεραιότητα γιαμιαευνομούμενη πολιτεία. Ωστόσο,τοπεριστατικό του απλήρωτουπροσωπικού καθαριότηταςστον ΟΑΕΔ της Λάρισας, ανάλογο μεάλλαστην υπόλοιπηχώρα, αφήνει ερωτηματικά γιατο κατά πόσο συμβαίνει αυτό.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευματουτύπου(εφημερίδα Ελευθερία, 29.08.2018),πραγματοποιήθηκεπαράσταση διαμαρτυρίας εργαζομένων στον ΟΑΕΔ Λάρισας,διότι εδώ και τέσσερις(4)περίπου μήνεςπαραμένουν απλήρωτοι. Τα19 άτομα που εργάζονται στην καθαριότητα των κτιρίων τουΟΑΕΔ στηΛάρισα,παρότι έχουνεπιλεγεί κατόπινπροκήρυξηςγιαεργασία8μηνών,δεν έχουν πληρωθεί ακόμα για την εργασία τους από την ημερομηνία πρόσληψής τους, δηλαδή τον Μάιο του 2018.Επιπλέον,επικρατείσύγχυση για το αν αυτοί οι εργαζόμενοι είναι κανονικά ασφαλισμένοι για το χρονικό διάστημα που εργάζονται μέχρι σήμερα.
Η“διένεξη”η οποία εμποδίζει την πληρωμήτους,καθώς το Ελεγκτικό Συμβούλιο την πάγωσεμετά από προσφυγή ιδιώτη,δεν είναι επ’ ουδενί θέμα τωνιδίων τωνεργαζομένων. Στην πραγματικότητα,οι αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς του υπουργείου Εργασίας θα έπρεπε να είχαν μεριμνήσει για την αποφυγή της δυσάρεστης αυτής εξέλιξης, πριν καν δημιουργηθεί.
Οι δίκαιες διαμαρτυρίες των εργαζομένων, στων οποίων τη θέση δεν θα επιθυμούσε να βρίσκεται κανείς, θα πρέπει να ενεργοποιήσουν τα αντανακλαστικά των αρμοδίωνγια την επιτάχυνση της διευθέτησης της υπόθεσης».
Κατόπιν τούτων ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ρωτά την αρμόδιαυπουργό:
1.Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να διευθετηθεί άμεσα και νόμιμα η πληρωμή των19 εργαζομένων στο τμήμα καθαριότητας του ΟΑΕΔ Λάρισας, που παραμένουν απλήρωτοι από την ημέρα της πρόσληψής τους.
2.Το προσωπικό καθαριότηταςτου ΟΑΕΔ Λάρισας είναι ασφαλισμένο για τους μήνες που εργάζεται σε αυτήν την θέση; Αν όχι,ποιος έχει την ευθύνη για την παράλειψη αυτή και πώς προτίθεται να επιλύσει το εν λόγω ζήτημα.

Προηγούμενο άρθρο Νέα έργα 3.6 εκατ. ευρώ για την Π.Ε. Λάρισας
Επόμενο άρθρο Τον Περιφερειάρχη επισκέφτηκε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου