Ειδήσεις

Ξεκινούν τα έργα σε Βενιζέλου και Φιλελλήνων


Τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής των κεντρικών οδών Βενιζέλου και Φιλελλήνων καθώς και ενός τμήματος της οδού Δήμητρας.
Το έργο όπως και όλα όσα υλοποιούνται στο κέντρο της πόλης αποτελούν μέρος του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)
Το έργο της ανακατασκευής της οδού Βενιζέλου και Φιλελλήνων, που θα μετατραπούν σε δρόμους αποκλειστικής κίνησης λεωφορείων και ταξί, είναι ιδιαίτερα σημαντικό και ολοκληρώνει τις παρεμβάσεις που εξελίσσονται αυτή την περίοδο στην καρδιά του κέντρου της πόλης.
Κατά το διάστημα εκτέλεσης των εργασιών ανακατασκευής, η οδός Κύπρου θα λειτουργήσει ως δρόμος διπλής κατεύθυνσης και στο τμήμα της από την Ολύμπου (Πλατεία Μπλάνα) εως και την Φιλελλήνων (Κεντρική Πλατεία). Στο συγκεκριμένο τμήμα από την πλατεία Μπλάνα προς την Κεντρική Πλατεία θα κυκλοφορούν μόνο λεωφορεία και ταξί.
Με γνώμονα την ασφάλεια όλων και για το διάστημα υλοποίησης του έργου, στην μέση του οδοστρώματος της Κύπρου θα τοποθετηθούν ειδικά διαχωριστικά κάθετης σήμανσης. Ηδη βρίσκεται σε εξέλιξη η τοποθέτηση πινακίδων και σήμανσης στην περιοχή.
Οι πεζοί θα μπορούν να διασχίσουν κάθετα την οδό Κύπρου, μόνο και αποκλειστικά από τις διαβάσεις πεζών στην συμβολή της Κύπρου με τις οδούς Φιλελλήνων, Ερμού και Ασκληπιού.
Επίσης, η πιάτσα των ταξί από την οδό Ολύμπου που βρίσκεται σήμερα θα μεταφερθεί στο Δημοτικό Ωδείο, ενώ το ίδιο διάστημα, όπως προβλέπεται από τη μελέτη, θα πεζοδρομηθεί το τμήμα της οδού Δήμητρας (έως την Βενιζέλου) και η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω της Βύρωνος.
Είναι προφανές ότι η υλοποίηση αυτού του ιδιαίτερα σημαντικού και αναγκαίου έργου θα προκαλέσει περαιτέρω αναστάτωση και επιβάρυνση της κυκλοφορίας στην καρδιά του κέντρου της Λάρισας.
Η δημοτική αρχή παρακολουθεί από πολύ κοντά την εξέλιξη όλων των έργων στο κέντρο της πόλης.
Με βάση τον ρυθμό υλοποίησης των έργων και τα μέχρι τώρα δεδομένα, η ανακατασκευή της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου και της οδού Μανδηλαρά (από την Παπαναστασίου έως την Παναγούλη) θα έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη Οκτωβρίου, και θα ακολουθήσει λίγες εβδομάδες αργότερα και η ολοκλήρωση των έργων στις Βενιζέλου και Φιλελλήνων.
Ζητώντας για άλλη μια φορά την κατανόηση των συμπολιτών μας, καλούμε τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τις υποδείξεις της Τροχαίας Λάρισας, με την οποία άλλωστε ο Δήμος Λαρισαίων συνεργάζεται με στόχο την ομαλή διαχείριση των κυκλοφοριακών επιπτώσεων.
Κυρίως απευθύνουμε έκκληση στους πεζούς συμπολίτες μας και τους επισκέπτες, να μην ξεχνούν ότι η οδός Κύπρου μετατρέπεται προσωρινά σε δρόμο διπλής κυκλοφορίας και να διασχίζουν την οδό Κύπρου, μόνο από τις προαναφερθείσες διαβάσεις.
Τέλος, καλούμε τους οδηγούς οχημάτων, κατά το διάστημα εκτέλεσης των έργων, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις στο κέντρο της Λάρισας.

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας: Ντροπή για την κυβέρνηση οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ
Επόμενο άρθρο Νέοι υπόγειοι κάδοι στο κέντρο της Λάρισας