Πρωτοσέλιδο

Στη συντήρηση του δρόμου Κρανιά–Λουτρό–Άκρη προχωρά η Περιφέρεια


Εργασίες συντήρησης στον οδικό άξονα Κρανιά – Λουτρό – Άκρη, ξεκινά η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής του έργου: «Αποκατάσταση επαρχιακή οδού 22, Κρανιά – Λουτρό – Άκρη, από θεομηνία», προϋπολογισμού 700.000,00. Το έργο υλοποιείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π. Ε. Λάρισας.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Ακόμη ένα νέο έργο ξεκινά στην περιοχή της Ελασσόνας. Η πολυχρησία αλλά και τα καιρικά φαινόμενα καθιστούσαν αναγκαία την ασφαλτόστρωσή του δρόμου αυτού. Προχωρούμε λοιπόν σε παρεμβάσεις μήκους οκτώ χιλιομέτρων, προκειμένου να διασφαλίσουμε την καλή κατάσταση του δρόμου αλλά και την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και των εμπορευμάτων. Και οι άνθρωποι στα ορεινά έχουν το δικαίωμα στη ζωή. Παράλληλα τα έργα αυτά δημιουργούν μόχλευση στην τοπική οικονομία και στηρίζουν θέσεις εργασίας.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
H παρούσα εργολαβία αφορά στην αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις έντονες χιονοπτώσεις και τον ισχυρό παγετό της περιόδου από 5 έως 17 Ιανουαρίου 2017 και εξαιτίας των οποίων ο Δήμος Ελασσόνας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας. Περιορίζεται σε εργασίες που θα διεξαχθούν στην Επαρχιακή Οδό 22 (Κρανιά Δεσκάτης προς Λιβαδερό και Σέρβια από την Εθνική Οδό Ελασσόνας – Δεσκάτης).
Η Επαρχιακή οδός 22 ξεκινάει από την Εθνική Οδό Ελασσόνας – Δεσκάτης και διερχόμενη μέσω τον οικισμών του Λουτρού και της Άκρης καταλήγει στα σύνορα με την Π.Ε. Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Το συνολικό μήκος της οδού ανέρχεται σε 14 περίπου χιλιόμετρα ενώ το πλάτος της ποικίλλει από 5,5 έως 7,5μ. Σε ορισμένα σημεία οι μηκοτομικές κλίσεις είναι ιδιαίτερα έντονες. Οι εργασίες συνίστανται σε:
– χωματουργικές εργασίες κυρίως άρσης καταπτώσεων, καθαρισμού υπαρχόντων τεχνικών και επανακατασκευής επίχωσης τμημάτων οδοποιίας που παρουσιάζουν καθιζήσεις,
– τεχνικές εργασίες κατασκευής τοίχων αντιστήριξης σε θέσεις καταπτώσεων, επενδεδυμένης τάφρου σε θέσεις καθιζήσεων και ενίσχυσης των υπαρχόντων τεχνικών απορροής των υδάτων σε θέσεις που παρουσιάστηκαν προβλήματα,
– οδοστρωσία και ασφαλτικές εργασίες σε θέσεις καθιζήσεων – έντονων ρηγματώσεων που προκλήθηκαν από τον παγετό,
– σήμανση επικίνδυνων θέσεων, επανατοποθέτηση κατεστραμμένων στηθαίων και διαγράμμιση της οδού.
Οι εργασίες βρίσκονται διάσπαρτες κατά μήκος της οδού και θα γίνουν βάσει των ισχυουσών τεχνικών προδιαγραφών (ΕΤΕΠ) και των υποδείξεων της υπηρεσίας.
Σκοπός των παραπάνω εργασιών είναι η αποκατάσταση της οδού στην πρότερο κατάσταση ώστε να διεξάγεται ομαλώς και ασφαλώς η κυκλοφορία των οχημάτων.

Προηγούμενο άρθρο Ξεκίνησαν οι εγγραφές στη Νίκη Λάρισας
Επόμενο άρθρο Ανοικτό κάλεσμα της ΛΑ.Ε. για κοινή αγωνιστική συγκέντρωση στη ΔΕΘ