Ειδήσεις

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με το Συντονιστή Αποκεντρωμένης


Το Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδα Ντίτορα Νικόλαο επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
Σε μια εφ’ όλης της ύλης σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Περιφέρειας συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών, την ενίσχυση της συνεργασίας Περιφέρειας και Αποκεντρωμένης Διοίκησης με σκοπό την άμεση επίλυση γραφειοκρατικών εμποδίων και το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τη συνάντηση τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Με συνεργασία και συνέργεια συνεχίζουμε προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικότητα μεγάλα και μικρά προβλήματα τα οποία ανάγονται σε μεγάλα και κυρίαρχα για κάθε συμπολίτη μας.
Συναντηθήκαμε με το Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνάντηση είχαμε την ευκαιρία να καθορίσουμε και να ξεκαθαρίσουμε λειτουργικά τις αρμοδιότητες. Προκειμένου στις δύσκολες αλλά και στις παραγωγικές στιγμές να κινούμαστε γρήγορα και αποτελεσματικά.
Είχαμε μια συνεργασία σοβαρή, υπεύθυνη, ειλικρινή και αποτελεσματική. Είμαστε εδώ για να ενισχύσουμε την ταχύτητα της συνεργασίας. Καθώς από την ταχύτητα θα εξαρτηθεί και η παραγωγή έργου σε όλη τη Θεσσαλία.
Συμφωνήσαμε ότι αυτό που χάνουμε από την κακονομία και πολυνομία να το κερδίσουμε από τη συνεργασία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Περιφέρειας. Να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πιο γρήγορα τα έργα, να μπορέσουμε να επέμβουμε πιο γρήγορα σε έκτακτες καταστάσεις, να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή στη διαχείριση των κρίσεων για να μην χάσουμε ούτε ένα πολύτιμο δευτερόλεπτο. Επικαιροποιούμε σχέδια τα οποία χρειάζονται στις κρίσιμες καταστάσεις».
Από την πλευρά του ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδα Ντίτορας Νικόλαος σε δηλώσεις του τόνισε:
«Είχαμε σήμερα μια συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι οι αρμοδιότητες λίγο πολύ είναι ξεκαθαρισμένες, αυτό, όμως, δεν φτάνει για να λειτουργήσουν σωστά οι υπηρεσίες. Χρειάζεται μια συνεργασία για να υπερπηδήσουμε εμπόδια τα λεγόμενα γραφειοκρατικά, τα οποία ταλανίζουν τη χώρα μας.
Όταν υπάρχει θέληση μπορούμε να λύσουμε πολλά προβλήματα έχοντας ως αποτέλεσμα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών με το μικρότερο κόστος».
Από την πλευρά της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη συνάντηση συμμετείχαν ο διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Περιβάλλοντος και Υποδομών Κωνσταντίνος Μέγας, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Λυτροκάπης και υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Χρήστος Καραμπούζης.

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ατόμου για κλοπή και κατοχή ηρωίνης
Επόμενο άρθρο Ιερά Αγρυπνία κατά το ιεροσολυμίτικο τυπικό στον Άγιο Αχίλλιο