Να σταματήσει η διαδικασία των τοποθετήσεων, να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα

24 Ιουλίου 2018

Το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο που εξέδωσε ζητά από τα ΠΥΣΔΕ να τοποθετήσουν τους συναδέλφους σε λειτουργικά κενά των σχολικών μονάδων μέσα στον Ιούλιο χωρίς να λαμβάνει υπόψη του το γεγονός ότι οι εγγραφές, μετεγγραφές, δηλώσεις μαθημάτων προσανατολισμού και επιλογής τομέων, ειδικοτήτων και μαθημάτων συνεχίζονται μέσω του e-εγγραφές. Επίσης για μια ακόμα χρονιά δεν έχει γίνει η έγκριση των ολιγομελών τμημάτων που μέχρι τώρα υπάρχουν με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να γνωρίζει ποιές είναι οι πραγματικές ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό! Πρέπει να σταματήσει αυτή η αντεργατική διαδικασία που υποχρεώνει τους συναδέλφους σε περίοδο διακοπών να βρίσκονται συνεχώς μπροστά σε ένα υπολογιστή και να κυνηγούν προθεσμίες χωρίς επί της ουσίας κανένα όφελος της εκπαίδευσης. Μπροστά λοιπόν σε αυτή την κατάσταση η πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ Λάρισας προχωρά σε ανακοίνωση κενών ( άραγε πως τα γνωρίζουν ;) και καλεί τους συναδέλφους να κάνουν αιτήσεις τοποθέτησης στηρίζοντας στην ουσία το φτηνό επικοικωνιακό παιχνίδι που στήνει η κυβέρνηση με το γνωστό μοτίβο « όλοι στις θέσεις τους αρχές Σεπτέμβρη»!! Μόνο που κάθε φορά όπως και με τους προηγούμενους η κατάσταση μόνο ομαλή δεν ήταν και κενά υπήρχαν μέχρι το τέλος της χρονιάς. Καταγγέλουμε την πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ που για μια φορά ακόμα αποτελεί δεκανίκι της κυβέρνησης στα επικοινωνιακά παιχνίδια (με συμμέτοχο τον αιρετό της ΔΑΚΕ κ. Κοντσιώτη ) και τους καλούμε να σταματήσουν την διαδικασία-παρωδία τοποθετήσεων. Οφείλουν να συνταχθούν με το αίτημα έγκρισης όλων των ολιγομελών τμημάτων και τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών όπως ζητά η ΟΛΜΕ. Τέλος καλούμε την παράταξη τηςΔΑΚΕ να σταματήσει να παίζει αυτό το κακόγουστο παιχνίδι στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής με τη στάση του αιρετού της και την υποτιθέμενη έκ των υστέρων αντίδραση των εκπροσώπων της στο ΔΣ της ΕΛΜΕ.
Καλούμε το Υπουργείο :
 Να μην κλείσει κανένα τμήμα τομέων, ειδικοτήτων, γενικής παιδείας, ομάδας προσανατολισμού και μαθημάτων επιλογής στα ΕΠΑΛ, τα Λύκεια και τα Γυμνάσια.
 Καμία μετακίνηση μαθητών – εκπαιδευτικών. Να μην περικοπεί κανένα ολιγομελές τμήμα και να μείνουν ανοιχτά και το Σεπτέμβριο για να μπορούν να τα επιλέγουν οι μαθητές.
 Να εγκριθούν τώρα όλα τα ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ και στα ΓΕΛ.
Ως Παρεμβάσεις δηλώνουμε ότι θα συμβάλλουμε για να υλοποιηθούν οι διεκδικήσεις του κλάδου με την οργάνωση αποφασιστικών κινητοποιήσεων όπως και πέρσι την αντίστοιχη περίοδο που πετύχαμε να εγκριθούν τα ολιγομελή που ήθελαν να καταργήσουν,όταν οι άλλες παρατάξεις το θεωρούσαν χαμένη υπόθεση.Τέλος με αφορμή το τραγικό γεγονός των θανάτων στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν θέλουμε να εκφράσουμε την βαθιά μας οδύνη και οργή για τον άδικο χαμό τόσων ανθρώπων. Οι κάτοικοι της Ανατολική Αττικής- όπως παλιότερα και στην Πελοπόννησο- πληρώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο την έλλειψη μέτρων ουσιαστικής αντιπυρικής προστασίας.Την αδυναμία ενός κρατικού μηχανισμού – παρά τις ηρωικές προσπάθειες πυροσβεστών, διασωστών και εθελοντών – να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή. Η εγκατάλειψη των κοινωνικών υπηρεσιών στη λογική των πλεονασμάτων και των ατέρμονων μνημονίων είναι η πραγματική αιτία μαζί με τα αδηφάγα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα.
Εκ μέρους της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΡΕΜΠΑΠΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή