Ειδήσεις

Κέλλας: Το (αν)ηθικο πλεονέκτημα της οικογένειας Τσίπρα


Συνέντευξη στην TRT, στην εκπομπή «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα», έδωσε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, σχολιάζοντας την επικαιρότητα. Ο Λαρισαίος πολιτικός υποστήριξε πως αποτελεί ένδειξη ‘’φαυλότητας’’ η υπόθεση της εταιρείας των αδερφών Τσίπρα, διότι, σύμφωνα με στοιχεία, η εταιρεία υπέβαλε πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα και οδηγήθηκε σε δίκη που θα επέσυρε διετή ποινή φυλάκισης, η οποία εν τω μεταξύ παραγράφηκε με νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης. Επιπλέον, έλαβε ευνοϊκή ρύθμιση αποπληρωμής δανείου ύψους 250.000 ευρώ, με μόλις 300 ευρώ το μήνα για τα πρώτα δύο χρόνια. Ο κ. Κέλλας πρόσθεσε, ακόμη, ‘’ας τα ακούσει αυτά ο ελληνικός λαός, οι επιχειρηματίες που χάνουν τις επιχειρήσεις τους εν μία νυκτί, ο κοσμάκης που πήρε δάνειο για πρώτη κατοικία και χάνει το σπίτι του σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς’’.
Σε σχέση με τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης των Σκοπίων για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ο κ. Κέλλας επεσήμανε πως, όταν έρθει η Συμφωνία προς κύρωση από την ελληνική Βουλή, ‘’η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει ΟΧΙ’’.
Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ ρωτήθηκε αν εκτιμά ότι θα γίνουν τριπλές εκλογές τον Μάιο του 2019, απαντώντας: ‘’Αυτή είναι η προσπάθειά τους, να πάνε μέχρι τον Μάιο. Μετά την υπογραφή της Συμφωνίας από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Κοτζιά, το κόμμα των ΑΝΕΛ υφίσταται πολύ έντονους τριγμούς και δεν ξέρω αν θα καταφέρουν να σταθούν μέχρι τον Μάιο. Πάντως, ο σκοπός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι να πάνε μέχρι τότε’’.
Περαιτέρω, έπειτα από σχετική ερώτηση, ο κ. Κέλλας υπογράμμισε πως ‘’η ΝΔ είναι ένα κόμμα ισχυρών αρχών, τις οποίες τηρεί εδώ και δεκαετίες, για αυτό και αποτελεί τη μόνη σταθερά του πολιτικού συστήματος και το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Οι λίστες των υποψηφίων θα καταρτιστούν έπειτα από αξιολόγηση. Εμείς είμαστε υπέρ της αξιολόγησης και είμαστε ειλικρινείς απέναντι στον κόσμο, για αυτό και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ιδιαίτερα φειδωλός στις υποσχέσεις του˙ αν και κατηγορούμαστε και για αυτό’’.
Τέλος, σε ό,τι αφορά το «χρίσμα» των αυτοδιοικητικών εκλογών ο Λαρισαίος Βουλευτής δήλωσε ότι οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο για τη στήριξη των υποψηφίων και πως, όταν έρθει η ώρα, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα κάνει τις επιλογές του έπειτα από αξιολόγηση, ενώ τόνισε πως ο «Κλεισθένης» είναι ένας νόμος που ‘’διαλύει και «μπαχαλοποιεί» την Αυτοδιοίκηση’’, προσθέτοντας: ‘’Αυτό που έγινε στη Βουλή δεν έχει προηγούμενο. Ο Υπουργός να νομοθετεί και να ορίζει τις εκλογές τον Οκτώβριο του ’19 και η ομάδα των 16 «προεδρικών» Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέτει τροπολογία, αλλάζοντας την ημερομηνία των εκλογών για τον Μάιο του ’19. Εγώ, αν ήμουν Σκουρλέτης, θα άνοιγα το χώμα να κρυφτώ’’.

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Μην κάνετε τη “σφίγγα” για την πτώση στο γάλα!
Επόμενο άρθρο Ιερατική Σύναξη μετά την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης