Ειδήσεις

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας μέσα από τις αφίσες της


Εγκαινιάζεται από σήμερα Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018 έκθεση συλλεκτικής αφίσας «Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα μέσα από τις αφίσες της» στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα. Η έκθεση περιλαμβάνει συλλεκτικές αφίσες της Δημοτικής Πινακοθήκης σχετικά με εκθέσεις από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα.

Στα 34 χρόνια λειτουργίας της, η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα έχει εμπνευστεί και παρουσιάσει εκατοντάδες αφίσες επικοινωνώντας τις εκθέσεις και τις δράσεις της. Οι αφίσες της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας, μίας εκ των σημαντικότερων περιφερειακών πινακοθηκών πανελλαδικά, συγκροτούν ταυτόχρονα αισθητική πρόταση. Οι αφίσες δεν ανακοινώνουν τυπικά ένα καλλιτεχνικό γεγονός, αλλά αποτυπώνουν και επικοινωνούν την ιδιαίτερη αισθητική εκδοχή της Πινακοθήκης. Η συμβολή αυτή συνιστά κάθε φορά μέρος του σκοπού του Μουσείου σχετικά με την προβολή και διάδοση της Τέχνης και του πολιτισμού στον τόπο μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Έτσι, οι αφίσες της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα συμβάλλουν με έναν ξεχωριστό τρόπο στην αισθητική και εικαστική παιδεία του κοινού.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ιστορική διαδρομή του μουσείου μέσα από τις εκθέσεις του, την δημιουργική του συγκομιδή αλλά και την εξέλιξή του μέσα στις συγκεκριμένες κοινωνικές και καλλιτεχνικές κάθε φορά συνθήκες. Ακόμη, μπορούν να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της στρατηγικής, διαχείρισης και λειτουργίας ενός πολιτιστικού οργανισμού στη διάρκεια του χρόνου σε συνάρτηση με τις ιστορικές, ιδεολογικές και οικονομικές κάθε φορά προϋποθέσεις. Ακόμη, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις διαδοχικές φάσεις στην αισθητική συμβολή και στην πολιτιστική εμβέλεια της Πινακοθήκης μέσα από τις αφίσες της στο ευρύτερο πεδίο του εγχειρήματος παραγωγής και διάδοσης Πολιτισμού στην πόλη.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 11:00 με 00:00 & Σάββατο – Κυριακή 16:00 με 00:00.

Πληροφορίες: 2410-6212015 και info@katsigrasmuseum.gr

Προηγούμενο άρθρο Στα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας Ελασσόνας ο Δ. Παπαδημόπουλος
Επόμενο άρθρο Θερινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης