Ειδήσεις

Πρόγραμμα Κινηματογραφικής Λέσχης Νίκαιας


Την Τετάρτη 4/7 και στις 9.15 το βράδυ η Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας θα προβάλλει την ιταλική κωμωδία των Φικάρα – Πικόνε «Τα παράπονα στο Δήμαρχο»,ταινία του 2017, διάρκειας 92’.

Έχοντας να επιλέξουν ανάμεσα στο νυν δήμαρχο, ένα διεφθαρμένο καταχραστή και τον δάσκαλο που υπόσχεται πως αν μπει στη δημαρχία θα φέρει την αλλαγή, οι κάτοικοι της μικρής σικελικής πόλης επιλέγουν το «σωστό» χωρίς να ξέρουν τι τους περιμένει στην επόμενη γωνία. Αντιμέτωποι με πρόστιμα και κυρίως με ένα σύστημα που δεν βρίσκεται εκεί για να υπηρετεί τις «παρανομίες» τους αλλά να τις τιμωρεί, θα οργανώσουν μέχρι και group therapy για να συνέλθουν από το κακό που τους βρήκε, σίγουροι πως πρόκειται για μια φάρσα που δεν θα διαρκέσει για πολύ.

Τεράστια επιτυχία στην Ιταλία, το φιλμ του κωμικού διδύμου θα μπορούσε να έχει γυριστεί και στην Ελλάδα – πράγμα που εξηγεί το λόγο για τον οποίο θα γελάσεις περισσότερες από μία φορές κατά τη διάρκειά του αναγνωρίζοντας κομμάτια μιας ελληνικής πραγματικότητας που μένει άθικτη δεκαετίες ολόκληρες (στη ζωή και το σινεμά).

Η προβολή θα γίνει στον κήπο του Νηπιαγωγείου και η είσοδος είναι δωρεάν.

Προηγούμενο άρθρο Στο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΔΑΚΕ Καθηγητών ο Χρ. Κέλλας
Επόμενο άρθρο Ρένα: Δεν μηδενίζονται τα τέσσερα χαμένα χρόνια κ. Δήμαρχε