Ειδήσεις

Κέλλας: Θα ψηφίσουμε τη συμφωνία με τα Σκόπια


Συνέντευξη στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 και την δημοσιογράφο κ. Α. Βούζη παραχώρησε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, κληθείς να σχολιάσει την ανεξαρτητοποίηση Βουλευτή των ΑΝΕΛ και τις αποχωρήσεις που σημειώνονται από το συγκυβερνών κόμμα καθώς και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, απάντησε:

«Περισσότερο με αιφνιδίασε η στάση των βουλευτών των ΑΝΕΛ, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την πρόταση δυσπιστίας, όπου έδωσαν, ουσιαστικά, το “πράσινο φως” στους κ. Τσίπρα και Κοτζιά να υπογράψουν την πιο επιζήμια Συμφωνία για τη χώρα, παρά η μετέπειτα ανεξαρτητοποίηση του κ. Λαζαρίδη.

Τους δώσαμε την ευκαιρία να κάνουν πράξη όσα διατυμπάνιζαν τρία χρόνια τώρα, “ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσουν στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας”, αλλά την “πέταξαν” για να παραμείνουν στις καρέκλες τους, παραχωρώντας όχι μόνο το όνομα, αλλά και γλώσσα και εθνότητα!

Όσο για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, το πουλόβερ αρχίζει και ξηλώνεται και θεωρώ ότι έρχονται όλο και πιο κοντά».

Σε ερώτηση σχετικά με τις κατηγορίες της κυβέρνησης κατά της ΝΔ και των αιτιάσεων περί “συμφερόντων” που προσπαθούν να “ρίξουν” την κυβέρνηση, ο κ. Κέλλας ανέφερε:

«Κάθε φορά, που ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ βρίσκονται σε δύσκολη θέση, επινοούν εχθρούς και “υπόγεια” συμφέροντα.

Στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2014 μιλούσαν για απόπειρες χρηματισμού βουλευτών, όπως του κ. Χαϊκάλη, ο οποίος πρόσφατα, όμως, υποστήριξε πως δικαιώθηκε ο κ. Σαμαράς. Στη συνέχεια, όταν έγιναν κυβέρνηση, μιλούσαν για πόλεμο από τα κανάλια και τώρα πάλι μιλούν για επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν να “ρίξουν” την Κυβέρνηση.

Η παράσταση δεν κόβει πια εισιτήρια και ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται.

Η υπογραφή που έβαλαν στη Συμφωνία για τη Μακεδονία είναι πολύ βαριά, γι’ αυτό, αντί να ψάχνουν να βρουν ποιος φταίει, ας κοιτάξουν μόνο στον καθρέφτη τους».

Στη συνέχεια, ο κ. Κέλλας ρωτήθηκε για το τι θα συμβεί, εάν η  Συμφωνία με τα Σκόπια έρθει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή, ενώ η ΝΔ είναι κυβέρνηση:

«Το έχουμε ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους και το ξεκαθάρισε πρόσφατα και ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει τη Συμφωνία, όποτε και αν αυτή έρθει στη Βουλή.

Υποχωρήσεις σε εθνικά θέματα δεν πρόκειται να κάνουμε», απάντησε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς στη συνέχεια για τις κατηγορίες της Κυβέρνησης “ότι η ΝΔ δείχνει ανοχή σε φαινόμενα βίας, όπως οι προπηλακισμοί βουλευτών” αλλά και για “ακροδεξιά πτέρυγα”, ο Λαρισαίος πολιτικός σχολίασε:

«Το να κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη ΝΔ για ανοχή σε φαινόμενα βίας μοιάζει με ανέκδοτο!

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται αντιμέτωπος με όλα αυτά που εξέθρεψε ο ίδιος τα προηγούμενα χρόνια.

Όσο για τις κατηγορίες περί ακροδεξιάς πτέρυγας στη ΝΔ, να του θυμίσουμε ότι η Χρυσή Αυγή με τον ΣΥΡΙΖΑ έριξαν την Κυβέρνηση Σαμαρά.

Γι’ αυτό, μαθήματα Δημοκρατίας όχι στην ΝΔ».

Περαιτέρω, τέθηκαν, από τη δημοσιογράφο, τα θέματα της οικονομίας και της συνταγματικής αναθεώρησης, με τον Λαρισαίο Βουλευτή να υπογραμμίζει:

«Η επερχόμενη μείωση σε συντάξεις και αφορολόγητο, φέρουν φαρδιά – πλατιά τις υπογραφές Τσίπρα – Καμμένου.

Το πιο εύκολο για μας θα ήταν να αρχίσουμε την παροχολογία, αλλά ως υπεύθυνη δύναμη, εκείνο που λέμε είναι πως θα αλλάξουμε το μείγμα πολιτικής.

Επενδύσεις και μείωση φορολογίας θα αποτελέσουν τους οδοδείκτες της πολιτικής που θα ακολουθήσουμε και αυτό θα έχει άμεσο, θετικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών.

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν ενδιαφέρονται για την Συνταγματική Αναθεώρηση, απλά ελπίζουν ότι, φέρνοντας το θέμα στο προσκήνιο, θα μπορέσουν να αλλάξουν την ατζέντα και να κατευνάσουν τις αντιδράσεις από την επιζήμια Συμφωνία που υπέγραψαν.

Για άλλη μια φορά δεν έχουν κανένα πρόβλημα να “παίξουν” με τους θεσμούς της χώρας, προκειμένου να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη και για άλλη μια φορά θα αποτύχουν οικτρά».

Προηγούμενο άρθρο ΤΕΕ: Περιφερειακή Ανάπτυξη και Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Επόμενο άρθρο Εξιχνίαση κλοπής από οικία – σχηματισμός δικογραφίας