Ειδήσεις

Ομόφωνη επανεκλογή Μάξιμου ως Εισηγητή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΔΣΟ


«Θεωρώ ιδιαίτερη τιμή προς το πρόσωπό μου,καθώςκαι έμπρακτη αναγνώριση του έργου που επιτελέσαμε ως σήμερα, την ομόφωνη επανεκλογή μου στη θέση του Εισηγητή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας. Είναι ιδιαίτερα θετικό γεγονός η συγκρότησητου ΠαρατηρητηρίουΠαραβίασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Χριστιανών, που υπήρξε προσωπική μου πρόταση και όραμα». Τα παραπάνω δήλωσεοΕισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλοςμετά την επανεκλογή του στη θέση αυτή κατάτην επετειακή Γενική Συνέλευση της ΔΣΟ, για τα 25 χρόνια του θεσμού, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Ο Θεσσαλός πολιτικός,υπογράμμισεακόμη ότι«η ΔΣΟ, ένας διεθνής Οργανισμός που ιδρύθηκε το 1993 στην Ορμύλια της Χαλκιδικής,είναι ένας θεσμός στον οποίο η Ελλάδα διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Η έδρα της Γραμματείας είναι στη χώρα μας, όπως επίσης εκ του καταστατικού της ΔΣΟ ο Γενικός Γραμματέας είναι Έλληνας. Ο Οργανισμός αυτός, με τη συμμετοχή 25 χωρών με Ορθόδοξους βουλευτές μπορεί και πρέπει να έχει ουσιαστικότερο ρόλο και παρέμβαση στη διεθνή κοινότητα. Η Ορθοδοξία μπορεί να αξιοποιηθεί και διπλωματικά από την Ελλάδα, καθώς είναι πεδίο σύγκλισης και συναντίληψης λαών στην ευρύτερη περιοχή μας και όχι μόνο.

Σεμια εποχή που σε πολλά καυτά σημεία του πλανήτη οιχριστιανοί βρίσκονται κυριολεκτικά υπόδιωγμόν,ένας μόνιμος λειτουργικός μηχανισμός παρακολούθησης και καταγραφής των παραβιάσεων των δικαιωμάτων τους,μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην άμβλυνση του φαινομένου. Δενείναι δυνατόνχριστιανικοί πληθυσμοί να βρίσκονται έρμαια της όποιας αυθαιρεσίας, να βιώνουν συνθήκες κατατρομοκράτησης της ζωής τους, να στερούνται των ελαχίστων ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, και εμείς να μένουμε απλοί θεατές. Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, μετά από 25 χρόνια λειτουργίας, έχει αποδείξει ότι μπορεί να αποτελέσει έναν θεσμό με ισχυρόπαρεμβατικό ρόλο, αν αναβαθμιστεί αποφασιστικά. Και το Παρατηρητήριο είναι ένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Για το λόγο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη της ΔΣΟ, που ενέκριναν την πρότασή μου, όπως επίσης και για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου να συνεχίσω να εργάζομαι από τη θέση του Εισηγητή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Προηγούμενο άρθρο Αναμένεται η είσοδος του περονόσπορου σε καλλιέργειες με πεπονιές
Επόμενο άρθρο ΣΘΕΒ: Ανάπτυξη Ψηφιακών Δεξιοτήτων των νέων