Ειδήσεις

Ημερίδα για τη νέα ΚΑΠ και το μέλλον της Αγροτικής Παραγωγής


Κάλεσμα σε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους να παρακολουθήσουν την ημερίδα με θέμα: «Το μέλλον της Αγροτικής Παραγωγής – Νέα ΚΑΠ 2021-2027», απήυθηνα οι διοργανωτές σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου ΘεσσαλίΑς. Η ημερίδα πραγματοποιείται τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018 και ώρα 10.00 π.μ. στο Ξενοδοχείο Imperial στη Λάρισα. Στην εκδήλωση, στην οποία θα συμμετέχουν ιδιαίτερα αξιόλογοι ομιλητές, πρόκειται να αναπτυχθούν οι αλλαγές που έρχονται με τη νέα ΚΑΠ και τι θα σημάνει αυτό για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Η ημερίδα είναι ανοικτή για το κοινό και θα υπάρξει συζήτηση και τοποθετήσεις για όσους το επιθυμούν. Κύριοι ομιλητές θα είναι:

– ο π. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μόσχος Κορασίδης

– ο π. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Δημήτρης Μελάς

– ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων κ. Δημήτρης Σοφολόγης

-Ενώ παρέμβαση θα πραγματοποιήσει ο Γενικός Διευθυντής Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Τάσος Χανιώτης

Την ημερίδα διοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η ΠΕΔ Θεσσαλίας, το ΓΕΩΤEΕ Ελλάδος, ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, η Ομοσπονδία κτηνοτρόφων και κτηνοτροφικών συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων, η Ε.Ν.Α ν. Λάρισας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και το Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Θεσσαλίας.

Στη συνέντευξη τύπου τονίστηκαν τα εξής:

Γιώργος Λαδόπουλος – Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με δηλωμένο το ενδιαφέρον της στους ανθρώπους που παράγουν διοργανώνει μια σημαντική ημερίδα. Στην ημερίδα αυτή συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς που εμπλέκονται στον παραγωγικό τομέα για να αναδείξουμε ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους σε ότι αφορά την νέα ΚΑΠ. Θεωρούμε υποχρέωση και καθήκον μας να ανοίξουμε αυτή την κουβέντα νωρίτερα και μέσα από δημιουργική συζήτηση και ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις, αναμένουμε τα αποτελέσματα της ημερίδας και θα υπάρξει και συνέχεια».

Δημήτρης Σοφολόγης – Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων: «Το μέλλον της παραγωγής στη νέα ΚΑΠ 2021-2027 και η πραγματικότητα την οποία θα αντιμετωπίσει ο αγροτικός τομέας, είναι θέματα που μας αφορούν όλους. Το 2021 είναι κοντά και μόνο μεταξύ διαλόγου και πραγματικής διαβούλευσης θα μπορέσουμε να δούμε τα θέματα αυτά. Τα προβλήματα στον αγροτικό τομέα είναι γνωστά και μόνο αν ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον θα μπορέσουμε να τα προσεγγίσουμε».

Γιάννης Κόκουρας – Ομοσπονδία κτηνοτρόφων και κτηνοτροφικών συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας: Είναι μια πρώτη συνάντηση η οποία θα γίνει στη Θεσσαλία και καλούνται όλοι να συμμετέχουν για να δούμε τι πρόκειται να γίνει στο μέλλον. Στόχος μας είναι να συνδιαμορφώσουμε μια άποψη για το τι θέλουμε τόσο σε επίπεδο κτηνοτροφίας όσο και αγροτικού τομέα.

Χρήστος Σουλιώτης –  Πρόεδρος Θεσσαλών Τοματοπαραγωγών: «Δίνεται η ευκαιρία στους συναδέλφους παραγωγούς να ενδιαφερθούν για την νέα ανακατανομή των αγροτικών ενισχύσεων που θα ισχύσει από το 2021 αλλά συζητιέται από τώρα στην Ε.Ε. Καλούμε όλους να έρθουν για να γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι.

Στην συνέντευξη τύπου παραβρεθήκαν επίσης ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Νέων Αγροτών κ. Νίκος Παυλονάσιος και ο κ. Χρήστος Σιδερόπουλος μέλος ΔΣ Λαρισαίων Αγροτών.

Προηγούμενο άρθρο Επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα αιολικά πάρκα στα Άγραφα
Επόμενο άρθρο Εχθροί και ασθένειες του αμπελιού