Ειδήσεις

Ενημερώσεις της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας σε σχολεία


Το τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στα πλαίσια υλοποίησης των προγραμμάτων αγωγής υγείας και έχοντας ως στόχο την πρόληψη ανεπιθύμητων στάσεων και συμπεριφορών των εφήβων καθώς και την ευαισθητοποίησή τους σε υγιεινές συνήθειες, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις ενημερώσεις σε σχολεία του νομού Λάρισας για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Συγκεκριμένα κατά το σχολικό έτος 2017-2018   πραγματοποιήθηκαν ενημερώσεις σε 23 σχολεία της Β΄/θμιας εκπαίδευσης του Νομού Λάρισας, στα οποία 2.130 μαθητές παρακολούθησαν ενημερωτικές εισηγήσεις για την «Σεξουαλική Υγεία και την πρόληψη των Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων νοσημάτων», 1.841 μαθητές ενημερώθηκαν  για την «Στοματική υγεία», ενώ 85 μαθητές ενημερώθηκαν και για τις «Εξαρτήσεις» της σύγχρονης εποχής.

Αγωγή Υγείας είναι η διαδικασία που στηρίζεται σε επιστημονικές αρχές και χρησιμοποιεί προγραμματισμένες ευκαιρίες μάθησης, δίνοντας την δυνατότητα στα άτομα  να αποφασίζουν και να ενεργούν συνειδητά και ενημερωμένα για την υγεία τους.  Η αποτελεσματική αγωγή υγείας θα μπορούσε να επιφέρει αλλαγές στη γνώση και στην κατανόηση ή στον τρόπο σκέψης του ατόμου, να επηρεάσει ή να αποσαφηνίσει τις αξίες του, να επιφέρει κάποια μεταβολή στις πεποιθήσεις ή στάσεις, να διευκολύνει την απόκτηση δεξιοτήτων, και ακόμα να επηρεάσει αλλαγές στη συμπεριφορά ή στον τρόπο ζωής του ατόμου.

 

Με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Υγείας και μετά την μεγάλη απήχηση των προγραμμάτων αυτών στην σχολική κοινότητα, οι ενημερώσεις αυτές  θα συνεχιστούν και κατά το επόμενο σχολικό έτος.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης στη ΓΣ του ΣΒΘΚΕ
Επόμενο άρθρο Συντονιστική σύσκεψη στην Αθήνα για την αντιπυρική περίοδο