Ειδήσεις

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον


Η ΕΔΑ Θεσσαλονίκης Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και με θέμα την Προστασία του Περιβάλλοντος, διοργάνωσε παράλληλη δράση το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 με θέμα «Πρωτότυπος Διαγωνισμός Ζωγραφικής».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλειος Κόκκαλης,o Αντιπεριφερειάρχης  Τεχνικών Έργων κ. Απόστολος Μπέμπης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας κ. Δημήτριος Τάχος, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδας Μπακούρας, η Διευθύντρια Ανάπτυξης και Νέων Συνδέσεων κα Ευθυμία Καλογήρου, η Διευθύντρια Εσωτερικών Υποθέσεων κα Κατερίνα Σάχταρη και παρευρέθηκαν στελέχη και εργαζόμενοι της Εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός ζωγραφικής, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά 4 – 10 ετών να εκφράσουν τις σκέψεις τους, μέσω της εικαστικής τέχνης και της δημιουργίας. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς έργα παρέδωσαν πάνω από 80 μικροί ζωγράφοι.

Ο  Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδας Μπακούρας ανέφερε ότι το φυσικό αέριο και το περιβάλλον είναι δύο αλληλένδετες έννοιες. Τα περιβαλλοντικά οφέλη και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής για τους κατοίκους της Θεσσαλίας & Θεσσαλονίκης  από την χρήση φυσικού αερίου στον οικιακό, εμπορικό και βιομηχανικό τομέα είναι τεράστια.

Το φυσικό αέριο ως η «πιο καθαρή» πηγή πρωτογενούς ενέργειας, μετά τις ανανεώσιμες μορφές, είναι το ευγενέστερο καύσιμο ευρείας χρήσης. Η χρήση του συμβάλλει σημαντικά στην βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα και κατά συνέπεια στην υγεία όλων μας.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι από το έτος 2000 έως σήμερα στις περιοχές που δραστηριοποιείται η ΕΔΑ ΘΕΣΣ στη Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη, από τη χρήση του φυσικού αερίου έναντι άλλων καυσίμων δεν επιβάρυναν το Περιβάλλον 5,23 εκ. τόνοι διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και 15.910 τόνοι άλλων ρύπων (SO2, CO, NO, HC, Σωματίδια).

Την πρωτοβουλία της ΕΔΑΘΕΣΣ με δηλώσεις τους εξήραν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλειος Κόκκαλης, o Αντιπεριφερειάρχης  Τεχνικών Έργων κ. Απόστολος Μπέμπης και  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας κ. Δημήτριος Τάχος, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη αξία της προστασίας του περιβάλλοντος και στον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζει η χρήση του Φυσικού Αερίου στην μείωση της αέριας ρύπανσης.

Την καλλιτεχνική επίβλεψη και το σχεδιασμό της εκδήλωσης επιμελήθηκε η Δημιουργική Πόρτα, και ο χώρος διαμορφώθηκε και διακοσμήθηκε με έργα παιδιών που θέμα είχε: «Ο Πλανήτης Γη». Όσα παιδιά διαγωνίστηκαν, δούλεψαν χωρισμένα σε ηλικιακές ομάδες με ξεχωριστό θέμα εργασίας για κάθε ηλικία, με συγκεκριμένα υλικά και τεχνοτροπία. Οι μικροί μας φίλοι που παρευρέθηκαν, εικονογράφησαν σε καβαλέτα από χαρτοκιβώτια, μηνύματα για τους τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος.

Η ολοκλήρωση της εκδήλωσης, μεταφέρει θετικό μήνυμα προς τις σημερινές κοινωνίες, για την μέγιστη σημασία που έχει η προστασία του Περιβάλλοντος, η οποία  είναι ευθύνη και προνόμιο όλων μας.

Ας το προστατεύσουμε όλοι γιατί μας ανήκει!!!

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση Κ. Αγοραστού με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο
Επόμενο άρθρο Συνάντηση της ΕΝΠΕ με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής