Ειδήσεις

Μάξιμος: Η παιδεία διαμορφώνει υπεύθυνους πολίτες


«Η επίσκεψή σας στη Βουλή συμπίπτει με τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τις δομές στην εκπαίδευση. Αυτό που με κάθε αφορμή τονίζω είναι ότι η δημόσια εκπαίδευση έχει μεγάλη αξία για τη μέση ελληνική οικογένεια, καθώς δίνει ευκαιρίες στα παιδιά για ένα καλύτερο μέλλον, και γι’ αυτό πρέπει όλοι να προσπαθούμε για την αναβάθμιση της παιδείας. Μέσω της παιδείας διαμορφώνονται υπεύθυνοι πολίτες». Τα παραπάνω είπε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, καλωσορίζοντας στη Βουλή 49 μαθήτριες και μαθητές με τους συνοδούς τους εκπαιδευτικούς από το 12ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας.

Ο Θεσσαλός πολιτικός ενημέρωσε τα παιδιά που ξεναγήθηκαν στο κοινοβούλιο και επισκέφθηκαν την έκθεση για τον κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια, για τη λειτουργία της Βουλής: την ψήφιση των νόμων που ρυθμίζουν ως κανόνες τη ζωή μας και την άσκηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Μάλιστα, ανέφερε ως παράδειγμα κοινοβουλευτικού ελέγχου την πρόσφατη ερώτηση που κατέθεσε στον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης για τον ΤΟΕΒ “Μάτι Τυρνάβου”, εξηγώντας ότι έτσι ο βουλευτής ασκεί πίεση στην κυβέρνηση. Και τούτο διότι από τη στιγμή που ο υπουργός καθίσταται επισήμως ενήμερος για το πρόβλημα εκτίθεται αν δεν εργαστεί προκειμένου να δώσει λύση».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχήθηκε στα παιδιά της Στ´ τάξης «καλό καλοκαίρι και καλή αρχή το Σεπτέμβρη στο Γυμνάσιο».

Τις μαθήτριες και τους μαθητές, που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από τα θεωρία της Βουλής και την εν εξελίξει συνεδρίαση στην Ολομέλεια, συνόδευαν ο Υποδιευθυντής του σχολείου κ. Αντώνιος Κόντος, οι δασκάλες κ.κ. Αθηνά Κουλτσιάκη και Βασιλική Μπόκοτα, ο δάσκαλος κ. Χρυσόστομος Παπαλεξίου, η εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής κ. Βαρβάρα Μπασινού και οι καθηγήτριες, Πληροφορικής κ. Μαρία Σάγρη και Αγγλικών κ. Βασιλική Μαϊμάρη.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αιτήσεις για το Μεταπτυχιακό Διοίκηση Έργων και Προγραμμάτων
Επόμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: Ήρθαμε στο Υπουργείο Εσωτερικών με προτάσεις αλλά πέσαμε σε τοίχο