Ειδήσεις

Κέλλας: Τεράστια η προσφορά του Αριστέα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες


Στο Θεραπευτήριο Αμπελώνα του παραρτήματος ΑμεΑ Λάρισας “Ο Αριστεύς”, με αφορμή την ανακαινισμένη πτέρυγα που εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες,  ένα έργο που προωθείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω ΕΣΠΑ, βρέθηκε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κελλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού ξεναγήθηκε στους χώρους του Θεραπευτηρίου λαμβάνοντας λεπτομερή ενημέρωση από τους εργαζόμενους για τη λειτουργία του, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Είναι γνωστό σε όλους πως οι τεράστιες περικοπές δαπανών των τελευταίων χρόνων, δημιούργησαν ανυπέρβλητα προβλήματα και στις δομές της Κοινωνικής Πρόνοιας και  της Υγείας, αναδεικνύοντας σε κεντρικές μορφές τους εργαζομένους σ’ αυτές, οι οποίοι με αυτοθυσία και αυταπάρνηση δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, με στόχο την εξυπηρέτηση των ατόμων που έχουν ανάγκη.

Σήμερα, επισκεπτόμενος τη νέα πτέρυγα του Θεραπευτηρίου του “Αριστέα”, ενός έργου που ενισχύει τις κοινωνικές δομές για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, διαπίστωσα για μια ακόμη φορά, πως η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που αγωνίζονται σε αυτό τον ευαίσθητο χώρο, διαθέτουν και όραμα και ικανότητες, προσφέροντας, ουσιαστικά, τα μέγιστα σε άτομα που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις, πνευματικές ή κινητικές.

Ο “ΑΡΙΣΤΕΥΣ”, προσφέρει τεράστιες υπηρεσίες στο πιο ευαίσθητο κομμάτι του πληθυσμού, καταπολεμώντας έμπρακτα τη διαφορετικότητα.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο και η συνδρομή της πολιτείας πρέπει να είναι ουσιαστική και συνεχής, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Διαβεβαίωσα τους υπευθύνους πως θα συνεχίσω να βρίσκομαι δίπλα τους στον καθημερινό αγώνα που δίνουν».

Τον αν. Τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ υποδέχτηκαν στους χώρους του θεραπευτηρίου, ο Προϊστάμενος Διοικητικού Προσωπικού κ. Αθανάσιος Δεμερτζής, η Προϊσταμένη Νοσηλευτικού Προσωπικού κ. Δέσποινα Κεντερλίδου, η Ψυχολόγος κ. Αλεξία Κωτούλα, ο Κοινωνικός Λειτουργός κ. Αθανάσιος Καραμπέκας και η Διατροφολόγος κ. Δέσποινα Βαλαώρα.

 

Προηγούμενο άρθρο 1η Εαρινή Συνάντηση Χορωδιών Λάρισας
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Να αποπερατωθούν οι 3 πολυκατοικίες στην 110 Π.Μ.