Ειδήσεις

Ν. Μηχανιώνα, Επανωμή και Ν. Ρύσιο τροφοδοτούνται με Φυσικό Αέριο


Ο Γενικός Διευθυντής, κ. Λεωνίδας Μπακούρας και Διευθυντικά Στελέχη της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, πραγματοποίησαν συνάντηση με το Δήμαρχο Θερμαϊκού, κ. Γιάννη Μαυρομάτη και εν συνεχεία με το Δήμαρχο Θέρμης, κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο.

Στα πλαίσια των συναντήσεων, οι οποίες διεξήχθησαν σε εξαιρετικό κλίμα, αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στοΔήμο Θερμαϊκού για τις περιοχές Ν. Μηχανιώνας και Επανωμής και αντίστοιχα στο Δήμο Θέρμης για τις περιοχές Ν. Ρυσίου και Βασιλικών.

Κατά τη συνάντησή του με το Δήμαρχο Θερμαϊκού, ο κ. Μπακούρας ενημέρωσε ότι σύμφωνα με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, τα έργα επέκτασης του δικτύου στο Δήμο Θερμαϊκούβρίσκονται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν τον επόμενο χειμώνα. Ο κ. Μαυρομάτης, εξέφρασε, την ικανοποίησή του, αφού άλλες δυο περιοχές, της Ν. Μηχανιώνας και της Επανωμής, θα ενταχθούν στο δίκτυο φυσικού αερίου.

Ο Δήμαρχος Θέρμης, κ. Παπαδόπουλος, ενημέρωσε ότι ο Δήμος έχει ήδη εγκρίνει την παραχώρηση δημοτικού οικοπέδου για την εγκατάσταση του σταθμού μείωσης ενδιάμεσης πίεσης (IRI).Ο κ. Μπακούρας ενημέρωσε ότι οι εργασίες επέκτασης του δικτύου στο Ν. Ρύσιοαναμένεται να ξεκινήσουν τέλη Ιουνίου και θα έχουν ολοκληρωθείπριν την έναρξη της χειμερινής περιόδου. Επίσης, συμπλήρωσε ότι στις αρχές του 2019, προβλέπεται η ανάπτυξη του δικτύου για την τροφοδότησητων Δημοτικών ΚοινοτήτωνΒασιλικών, Ταγαράδων, Αγ. Παρασκευής και της Τοπικής ΚοινότηταςΣουρωτής.

Αμφότερες οι Δημοτικές Αρχέςεπιβεβαίωσαντην άριστη συνεργασία τους με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ καιδεσμεύτηκαν για τη λειτουργίατου συνόλου των Δημοτικών κτιρίων με φυσικό αέριο, 23 για το Δήμο Θερμαϊκού και 19 για το Δήμο Θέρμης. Οι συναντήσεις ολοκληρώθηκαν με τη συμφωνία των Δημοτικών Αρχών και της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων ενημερωτικού χαρακτήρα σχετικά με τη διαδικασία σύνδεσης και την ασφαλή χρήση του φυσικού αερίου.

 

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα της Περιφερειακής Δ/ντριας Εκ/σης Θεσσαλίας για τις Πανελλαδικές
Επόμενο άρθρο Προσοχή στις καλλιέργειες με καρπουζιές λόγω περονόσπορου