Ειδήσεις

Παρουσίαση των μορφών θεάτρου φόρουμ


Παρουσίαση των μορφών θεάτρου φόρουμ από το Εργαστήρι Θεάτρου Φόρουμ πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δ.Σ. Λάρισας την Τετάρτη 30-5-2018. Το εργαστήρι οργανώθηκε από τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και την Συνέλευση Πολιτών της Μεσογείου-Κύκλος Θεσσαλίας από τις 16-5 ως και τις 30-5-2018 στα πλαίσια του προγράμματος « Η Πόλη που μαθαίνει». Εμψυχωτής- εισηγητής ήταν ο κ. Jean-Pierre Besnard, διευθυντής του Caravan theatre της Τουλούζης,( Γαλλία) ενώ τον παιδαγωγικό συντονισμό είχε η κ. Χρύσα Βελισσαρίου, καθηγήτρια Φυσικός και ποιήτρια.

Σκοπός του εργαστηρίου ήταν η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην αντιμετώπιση και επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν μέσα από την κρίση που μαστίζει την χώρα μας, με την αρωγή του θεάτρου φόρουμ ή θέατρο του καταπιεσμένου.

Τις βεβαιώσεις συμμετοχής παρέδωσαν ο κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και υπεύθυνος για θέματα Δια Βίου Μάθησης, ο κ. Νίκος Πουτσιάκας, μέλος του γνωμοδοτικού συμβουλίου της Συνέλευσης Πολιτών της Μεσογείου (FACM), ο κ. Jean-Pierre Besnard, η κ. Χρύσα Βελισσαρίου και η κ. Εύη Καλούδη, μέλος των Ενεργών Πολιτών Λάρισας. Στην παράσταση παραβρέθηκαν επίσης ο Δ/ντής του 2ου Δημ. Σχολ. Λάρισας κ. Μίχης Αναστάσιος και θεατές που συμμετείχαν κι αυτοί στα δρώμενα της παρουσίασης.

 

Προηγούμενο άρθρο Ανοιχτή ξενάγηση στην έκθεση της εικαστικού Λυδίας Δαμπασίνα
Επόμενο άρθρο Συνάντηση του δημάρχου Τεμπών με τον Διοικητή του 3ου Πυροσβεστικού Σώματος