Ειδήσεις

Τελευταία φετινή παράσταση για τη Θεατρική Ομάδα του ΕΠΑΛ Τυρνάβου


Το φετινό θεατρικό ταξίδι για την Θεατρική Ομάδα του ΕΠΑΛ Τυρνάβου έκλεισε με την συμμετοχή της στην Εβδομάδα Μαθητικού Θεάτρου που διοργάνωσε με επιτυχία η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας.

Στο Χατζηγιάννειο έπεσε η αυλαία της φετινής παράστασης που ανέβασε η θεατρική ομάδα «Δανεικός Αέρας-Φοβού τους ξένους?». Οι μαθητές με απολαυστικές ερμηνείες παρουσίασαν μέσα από την μουσική και την υποκριτική όλες τις σύγχρονες εκδοχές ενός θέματος που αποτελεί αγκάθι για κάθε πολυπολιτισμική κοινωνία, όπως είναι πλέον η ελληνική: Είναι ο «ξένος» πηγή κινδύνου και φόβου; Ανθρωπισμός VS Ρατσισμός.

Όπως σε όλα τα ταξίδια, ο προορισμός έχει μισή αξία αν δεν γευτείς τη διαδρομή. Έτσι και στο φετινό θεατρικό ταξίδι η διαδρομή που ξεκίνησε στις 2 Μαΐου με την παράσταση για να τιμηθεί ο εθελοντής αιμοδότης, συνεχίστηκε με δύο παραστάσεις στις 9 και 16 Μαΐου για το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου και κατέληξε στις 31 Μαΐου στη Λάρισα, ήταν γεμάτη εμπειρίες και όμορφες στιγμές που ωρίμασαν τους μαθητές και τους προίκισαν με αυτοπεποίθηση και αυτογνωσία.

Μετά το τέλος της παράστασης οι μαθητές της θεατρικής ομάδας διασκέδασαν και μοιράστηκαν τις αναμνήσεις τους με καλό φαγητό που ήταν προσφορά του εστιατορίου «ΚοντοσούβλιΜαλλιώρας» στην πλατεία ταχυδρομείου.

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Μετρημένα τα ψωμιά της κυβέρνησης!
Επόμενο άρθρο Ανοιχτή ξενάγηση στην έκθεση της εικαστικού Λυδίας Δαμπασίνα