Ειδήσεις

O Συντονιστής της Αποκεντρωμένης σε εκδήλωση για τη δημοκρατία


Ο Συντονιστής της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, Νικόλαος Ντίτορας παραβρέθηκε την Τετάρτη 30 Μαΐου στην εκδήλωση με θέμα «Έλεγχος και Διαφάνεια, θεμελιώδη στοιχεία της Δημοκρατίας» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου στην Αθήνα. Την εκδήλωση  συνδιοργάνωσαν η Ακαδημία Διαφάνειας & Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, το Ινστιτούτο Τοπικής Διακυβέρνησης & Καινοτόμων Πολιτικών και το Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδας με τη θεσμική υποστήριξη του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Χαιρετισμό απηύθυναν, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου κ.Σπύρος Φλογαΐτης και ο Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου κ.Χριστόφορος Βερναρδάκης. Την εκδήλωση συντόνισε ο Επιθεωρητής-Ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης κ.Ιωάννης Σελίμης. Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο Ειδικός Γραμματέας Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης κ.Δημοσθένης Κασσαβέτης, ο οποίος μάλιστα είχε παραβρεθεί  και μίλησε στη Λάρισα στην ημερίδα που διοργάνωσε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Την ίδια μέρα ο Συντονιστής παρέστη στην εκδήλωση, που τελούσε υπό την αιγίδα -και με την φυσική παρουσία- του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, σχετικά με την  παρουσίαση του δίτομου έργου «Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου, 1916-2016, ένας αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και αγώνα, η ιστορία, οι συνεταιριστικές αξίες και ο πολιτισμός της αγροτικής παραγωγής»  και η οποία πραγματοποιήθηκε στο Divani Caravel Hotel στην Αθήνα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς.

Στην εκδήλωση που έγινε με αφορμή τα 100 χρόνια διαρκούς λειτουργίας του Συνεταιρισμού, παρέστησαν και μίλησαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Ευάγγελος Αποστόλου, η Υφυπουργός Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου, εκπρόσωποι κομμάτων και βουλευτές.

Ο Συντονιστής είχε σύντομες συνομιλίες με πολλούς πολίτες του Δήμου  Ζαγοράς –Μουρεσίου, με τους οποίους στο παρελθόν είχε συνεργαστεί ως Δασάρχης Βόλου.

 

Προηγούμενο άρθρο Ομιλία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας στο Πανελλήνιο Forum Διαλόγου
Επόμενο άρθρο Εγγραφές για το Διεθνές Συμπόσιο για τις Πόλεις που Μαθαίνουν