Ειδήσεις

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2018


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας στο πλαίσιο του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», διοργανώνει πολιτιστικό και περιβαλλοντικό περίπατο στο Πύθιο Ελασσόνας, την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 και ώρα 8.00-16.00.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν η Ιερά Μητρόπολη Ελασσόνας, ο Δήμος Ελασσόνας – Αντιδημαρχία Πολιτισμού, η Κοινότητα Πυθίου και οι πολιτιστικοί σύλλογοι Πυθίου «Οι Σελλοί του Ολύμπου» και «Ο Πύθιος Απόλλωνας».

Η περιήγηση θα ξεκινήσει από τον βυζαντινό ναό της Παναγίας – μνημείο που αναδείχθηκε πρόσφατα από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας – όπου θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία και θα γίνει ενημέρωση. Θα ακολουθήσει πεζοπορία και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο, όπου βρίσκονται οι τρεις ναοί: του Απόλλωνος Πυθίου, του Ποσειδώνος Πατρώου και της Αρτέμιδος. Η διαδρομή θα καταλήξει στον Ιππικό Όμιλο Πυθίου, με προαιρετικό φαγητό ή καφέ.

Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο και κόστος 5 ευρώ το άτομο. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, κατόπιν δήλωσης των ενδιαφερομένων στο τηλ. 2413508242 (Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας).

Αφετηρία μπροστά από τον χώρο του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας (31ης Αυγούστου & Ολύμπου), ώρα 8.00 π.μ.

Προηγούμενο άρθρο Διακοπή νερού το Σάββατο σε γειτονιές της Λάρισας
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Σε κίνδυνο οι εφημερίδες λόγω αύξησης της τιμής χαρτιού