Ειδήσεις

Συνάντηση ΕΔΑ ΘΕΣΣ & περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με φόντο την ανάπτυξη του δικτύου Φ.Α.


Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, πραγματοποίησε ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) κ. Λεωνίδας Μπακούρας με διευθυντικά στελέχη της Εταιρείας στα γραφεία της Περιφέρειας.

Ο κ. Μπακούρας παρουσίασε στον Περιφερειάρχη τους κύριους άξονες του Προγράμματος Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ  που αφορούν στην επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε υφιστάμενες και νέες περιοχές της Αδείας για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και στο πλάνο των επενδύσεων για την επόμενη 5ετία.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης, αναφέρθηκε στην πετυχημένη πορεία  της Εταιρείας καθώς και στα επενδυτικά προγράμματα ανάπτυξης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου. Ενημέρωσε δε, ότι η Περιφέρεια αποδέχθηκε την ένταξη των έργων κατασκευής δικτύου διανομής φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε προγράμματα χρηματοδότησης (ΕΣΠΑ) στο Ν. Θεσσαλονίκης ύψους 15εκ. € για την περίοδο 2019-2021.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο  κ. Τζιτζικώστας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις ενέργειες της ΕΔΑ ΘΕΣΣ προκειμένου να επεκταθεί το δίκτυο φυσικού αερίου στο Ν. Χαλκιδικής. Επιπλέον δήλωσε ότι, εφόσον χορηγηθεί η Άδεια διανομής δικτύου φυσικού αερίου στην Εταιρεία, η Περιφέρεια θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ένταξη των έργων κατασκευής δικτύου στα αντίστοιχα προγράμματα χρηματοδότησης. Ο κ. Μπακούρας συμπλήρωσε ότι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ ενεργεί πάντα με γνώμονα την περαιτέρω διείσδυση φυσικού αερίου, την εκτέλεση των έργων κατασκευής δικτύου διανομής, συμμορφούμενη με τους τεχνικούς κανονισμούς και τη νομοθεσία.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε ευχάριστο κλίμα επιβεβαιώνοντας την άριστη συνεργασία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με την Περιφέρεια και τους Τοπικούς Φορείς, στοχεύοντας πάντα στην ευημερία του κοινωνικού συνόλου.

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σε θρησκευτικές εκδηλώσεις στην Τ.Κ. Τεμπών ο Δήμαρχος Κ. Κολλάτος
Επόμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: Αντιμετωπίζουμε την Αυτοδιοίκηση όχι όπως μας συμφέρει