Ειδήσεις

Απάντηση του Δημάρχου Κιλελέρ στη μειοψηφία σχετικά με την καθαριότητα


Δεν αποτελούν πλέον έκπληξη οι ανερμάτιστες επιστολές στον τύπο του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Κιλελέρ. Τον επικεφαλής, είναι προφανές ότι τον «πνίγει και το δίκαιο». Και για του λόγου του αληθές παραθέτει σειρά φωτογραφιών. Μόνο που οι φωτογραφίες τον εκθέτουν κατάφορα. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν καταδεικνύουν την προσπάθεια σπίλωσης του έργου της δημοτικής αρχής με τη χρήση ετεροχρονισμένων και ίσως πλαστών αποδείξεων.

Φωτογραφίες από τη Νίκαια με χωράφια οργώματακαι όχι πριν το θερισμό όπως είναι σήμερα, φωτογραφία από το χιονισμένο Ν. Περιβόλι, φωτογραφία από μια παιδική χαρά που ίσως δεν υφίσταται εδώ και καιρό. Η απόλυτη αποτυχία της ίντριγκας και της παραπληροφόρησης, αφού ο επικεφαλής εκμεταλλεύεται πρόσκαιρα περιστατικά αδυναμίας περισυλλογής απορριμμάτων, όπως μία θεομηνία (χιονόπτωση και παγετό τον Ιανουάριο του 2017), μία εκδήλωση θρησκευτικού ή κοινωνικού περιεχομένου, μία αργία ή μια απεργία προσωπικού, προκειμένου να εμφανίσει ως αληθή και γενικευμένη μια κατάσταση που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Όμως οι Δημότες του Δήμου Κιλελέρ δεν εξαπατώνται από τα φτηνά σας τεχνάσματα γιατί δυστυχώς για εσάς βλέπουν, βιώνουν και απολαμβάνουν την πραγματικότητα σήμερα η οποία είναι σίγουρα διαφορετική από όσα τεχνηέντως προσπαθείτε να σπιλώσετε. Και τώρα στο προκείμενο:

Η αποκομιδή των απορριμμάτων στις Δημοτικές Ενότητες Αρμενίου και Κιλελέρ γίνεται πλέον δύο φορές την εβδομάδα αντί μιας που γινόταν επί θητείας σας και τρεις φορές όπως και επί θητεία σας στις άλλες Δημοτικές Ενότητες.

Για πρώτη φορά τοποθετήθηκαν 22μεγάλοι κάδοι αποκομιδής φυτικών και αδρανών υλικών σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου οι οποίοι έδωσαν λύση στην απόθεση κλαδιών, γκαζόν κ.λπ. Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί εσείς στα χρόνια της θητείας σας δεν τοποθετήσατε ούτε έναν τέτοιο κάδο. Πότε ειδοποιήθηκαν οι πολίτες στη θητεία σας για την ακριβή ημερομηνία που ο Δήμος θα προβεί σε αποκομιδή κλαδιών και άλλων φυτικών υλικών; Εμείς καθιερώσαμε την ενημέρωσή των συνδημοτών μας στους πέντε μεγαλύτερους οικισμούς,  με ειδικό σημείωμα μέσα στους λογαριασμούς του νερού. Καταφέραμε έτσι να περισυλλέγουμε έγκυρα τα κλαδιά  κ.λπ σε σύντομο χρονικό διάστημα και με απόλυτη τάξη.

Φροντίσαμε, για πρώτη φορά, ειδικό αυτοκινούμενο σάρωθρο (σκούπα) να καθαρίζει τους δρόμους τον χωριών όπως θα γίνει και φέτος, από τον Ιούνιο.

Καταπολέμηση κουνουπιών: Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ του Δήμου Κιλελέρ (21.12.17) ο δήμος μας συμμετέχει στο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών. Οι ψεκασμοί έχουν ξεκινήσει σε όλες τις τοπικές Κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου. Το πρόγραμμα των ψεκασμών μπορείτε να το ζητήσετε από την αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Πινάκα, όπως οφείλατε να κάνατε πριν προβείτε στην καταγγελία.

Σχετικά με τοκαδοπλυντήριο σας ενημερώνω ότι δούλεψε πέρυσι σε οχτάμηνη βάση και φέτος ξεκινάει η πλύση των κάδων στις 29 Μαΐου σε καθημερινή βάση. Το ερώτημα στο οποίο όμως καλείστε να απαντήσετε είναι γιατί η σύμβαση που υπογράψατε για την πλύση των κάδων προέβλεπε την πληρωμή του ποσού των 34.800 Ευρώ το μήνα ενώ η σύμβαση που εμείς υπογράψαμε προβλέπει την πληρωμή του ποσού των 12.400 Ευρώ το μήνα; Όπως καταλαβαίνει ο κάθε συνδημότης μας, με τη χρηστή  πολιτική μας καταφέραμε να μειώσουμε το κόστος της πλύσης των κάδων κατά 22.400 Ευρώ μηνιαίως ή κατά 65% περίπου. Σε τέτοιες περιπτώσεις ΕΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΑ κ. ΚΟΜΗΤΣΑ είναι προτιμότερο, τουλάχιστον να μην ομιλείτε. Γιατί «στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί».

Ειδικότερα για το καδοπλυντήριο ενημερώνουμε επίσης τους συνδημότες μας ότι το παραλάβαμε αρχές Φεβρουαρίου και η πρόσληψη του μόνιμου προσωπικού, που έγινε μέσω ΑΣΕΠ, για τη λειτουργία του οχήματος έγινε στο τέλος Απριλίου. Η εκπαίδευση του προσωπικού το οποίο θα λειτουργήσει τα οχήματα (δαγκανάκι, απορριμματοφόρο ανακύκλωσης, απορριμματοφόρο αποκομιδής σκουπιδιών και καδοπληντύριο)και η εξειδίκευση τους, για την ασφάλεια τόσο των ίδιων όσο και των δημοτών, απαιτεί τουλάχιστον ένα τρίμηνο. Γιαυτό προβήκαμε σε ενοικίαση για ένα δίμηνο καδοπλυντηρίου του οποίου το προσωπικό και τα έξοδα λειτουργίας επιβαρύνουν τον εργολάβο.

Όσον αφορά το κόστος και την ποιότητα της καθαριότητας έχω να καταγράψω τα εξής. Με τη συνετή πολιτική στον τομέα της καθαριότητας μειώσαμε τα ανταποδοτικά τέλη των δημοτών κατά 18% και σκοπεύουμε στον προϋπολογισμό του 2019 να εγγράψουμε περαιτέρω μείωση των τελών.

Οι συνδημότες μας και νου έχουν και προπαντός κρίση για να απορρίπτουν μυθεύματα με στόχο τον εντυπωσιασμό. Τα επιτεύγματα μας στο τομέα της καθαριότητας είναι πάρα πολλά σε σχέση με τις μικρές αλλά πανάκριβες παροχές καθαριότητας της δικής σας τετραετίας. Μπορούμε εάν θέλετε να συζητήσουμε για τα θέματα αυτά και ενώπιον των δημοτών μας, σε ανοιχτό διάλογο. Ιδού η Ρόδος…

Κύριε επικεφαλής της αντιπολίτευσης πάψτε να σπέρνετε τον πανικό. Σταματήστε την κινδυνολογία. Κρατήστε τουλάχιστον όση αξιοπρέπεια σας απόμεινε. Χρηματίσατε για χρόνια δήμαρχος. Δείξτε τον δέοντα σεβασμό σε αυτούς που κάποτε σας ψήφισαν αλλά και προς το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Είναι προφανές ότι αναζητούμε την καλόπιστη κριτική και την άσκηση γόνιμης αντιπολίτευσης, όπως άλλωστε ο θεσμικός σας ρόλος ορίζει. Δυστυχώς πέραν της πρόδηλης αγωνίας σας να διατηρηθείτε  στο προσκήνιο, για δικούς σας προφανείς λόγους, για άλλη μία φορά δεν προσφέρετε σωστές υπηρεσίες και αρκείστε σε φτηνά «επικοινωνιακά παιχνίδια», υποβιβάζοντας τη νοημοσύνη όλων μας.

Κύριε επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Κιλελέρ, ο τρόπος που επιλέξατε να πολιτεύεστε εκθέτει για άλλη μία φορά, τόσο εσάς, όσο και τους συνεργάτες και πιθανόν συμβουλάτορές σας, οι οποίοι λόγω προσφάτων ανάλογων επικοινωνιακών και μη τεχνασμάτων, έχουν ήδη εκτεθεί και παραδοθεί στη λήθη και την απαξία.

Αν θέλετε ακούστε την ανιδιοτελή πρόταση μου. Μην τους ακολουθείτε. Μη βουλιάζετε μαζί τους!

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ανοιχτή ξενάγηση στην έκθεση της εικαστικού Λ. Δαμπασίνα
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Τα έργα του κ. Τόσκα μιλούν από μόνα τους