Ειδήσεις

Μάξιμος: Γνωστό ποιος εξέθρεψε το τέρας της βίας!


«Ξεπερνάει τα όρια του θράσους η αήθης επίθεση του πρωθυπουργού εναντίον της ΝΔ, ότι βρίσκεται πίσω από εκδηλώσεις τυφλής βίας, όπως το συμβάν που είχαμε στη Θεσσαλονίκη. Μιλούν αυτοί που δικαιολογούσαν κάθε πράξη βίας εναντίον πολιτικών τους αντιπάλων, που συμμετείχαν σε προπηλακισμούς, σε απειλές λιντσαρίσματος, που δεν βρήκαν έναν λόγο συμπαθείας όταν είχαν χτυπηθεί στελέχη της ΝΔ, όπως ο Κωστής Χατζηδάκης; Οι ίδιοι που στα χρόνια των αγανακτισμένων συμμάχησαν με όλες τις ακραίες φωνές για να καταλάβουν την εξουσία». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στο Ρ/Σ «ΘΕΜΑ» και στη δημοσιογράφο κ. Ντόνα Δρούτσα, στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές».

Ο κ. Χαρακόπουλος ξεκαθάρισε ότι «η ΝΔ καταδίκασε με τον πλέον απερίφραστο τρόπο από την πρώτη στιγμή την επίθεση προς τον Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, τον κ. Μπουτάρη. Μια καταδίκη χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, όπως είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν». Και πρόσθεσε ότι έχουμε «μια κυβέρνηση που επισήμως έχει υιοθετήσει τις περίφημες συλλογικότητες τύπου ‘‘Ρουβίκωνα’’, που καταστρέφουν, που επιτίθενται με πλήρη ασυλία, που μιλά για τα ‘‘δικά της παιδιά’’, όταν πρόκειται για τραμπούκους που σπάνε και τρομοκρατούν, που επιτρέπει στα πανεπιστήμια να επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας με πρόσχημα τον νόμο του Γαβρόγλου για το άσυλο. Το ποιος εξέθρεψε το τέρας της βίας είναι γνωστό και στον τελευταίο πολίτη. Η ΝΔ ποτέ όλα αυτά τα χρόνια δεν έβαλε πρόσημο σε βίαιες ενέργειες. Δεν μίλησε για καλή και για κακή βία. Δεν χρησιμοποίησε ποτέ κανένα ‘‘αλλά’’. Ήταν και παραμένει κάθετα αντίθετη σε κάθε μορφή βίας, σε κάθε απόπειρα να στραγγαλιστεί ο ελεύθερος λόγος να πληγεί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Είμαστε απόλυτα κάθετοι σ’ αυτά τα ζητήματα».

 

Όχι τυχαία

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι το κλίμα ανομίας που υπάρχει στη χώρα καλλιεργείται «από τη στοργή που αντιμετωπίζονται διάφορες περιθωριακές ομάδες που χαρακτηρίζονται από τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη ως “συλλογικότητες”, από την έξαρση της εγκληματικότητας που υπάρχει στη χώρα. Δεν φθάσαμε τυχαία σ’ αυτό. Υπάρχει μια συγκεκριμένη πολιτική για την οποία πρέπει να ελεγχθεί η κυβέρνηση, η οποία δεν προσέρχεται να απαντήσει καν στον κοινοβουλευτικό έλεγχο δια του αρμόδιου υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Η παρούσα πολιτική ηγεσία αντιμετωπίζει τους άνδρες και τις γυναίκες που εργάζονται στην ΕΛΑΣ πολλές φορές με απαξία, αυτό είναι ένα γεγονός. Είναι πολύ νωπά τα λόγια του αρμόδιου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος χαρακτήρισε ‘‘τσούρμο’’ -κυριολεκτικά αυτή ήταν η έκφρασή του- τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην Ομάδα ΔΕΛΤΑ, την ομάδα αυτή ταχείας επέμβασης, η οποία καταργήθηκε με απαίτηση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ. Δικαιολογημένα υπάρχει αυτό το κλίμα μεταξύ των ανδρών και των γυναικών της ΕΛΑΣ».

Ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρθηκε τέλος σε μια σειρά από νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως η κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, η κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου, η δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας και επισήμανε ότι «για εμάς, τα ζητήματα αυτά είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα μας και η ΝΔ θα εργαστεί έτσι ώστε να εμπεδωθεί και πάλι το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες, να επιβληθεί το δόγμα του νόμου και της τάξης».

Προηγούμενο άρθρο Οι Νέοι του Αγίου Αχιλλίου σε Λευκάδα και Πρέβεζα
Επόμενο άρθρο Μελέτη θνησιμότητας από Περιφέρεια και Παν/μιο Θεσσαλίας