Στο Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης η Βάσω Αλεξανδρίδου


   Το Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης (Ι.Ψ.Α.) επισκέφθηκε η Λαρισαία βουλευτής κα Βάσω Αλεξανδρίδου και ενημερώθηκε για τους στόχους και τις δράσεις του ΙΨΑ από την επιστημονική υπεύθυνη και  πρόεδρο του Ινστιτούτου κα Αθηνά Μαρούδα – Χατζούλη, Ph.D., Κοινωνική Ψυχολόγο – Αναλύτρια Ομάδος, Επίκουρη Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε., Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Όπως τονίστηκε, στόχος του Ινστιτούτου είναι η προώθηση της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης του ατόμου, μέσα από ένα ευρύ φάσμα διαγνωστικών και ψυχοθεραπευτικών – συμβουλευτικών υπηρεσιών για ενήλικες, οικογένειες, παιδιά και εφήβους σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες που περιέχονται είναι οι εξής:

  • Συμβουλευτική & Θεραπεία Ενηλίκων
  • Ομαδική Ψυχοθεραπεία
  • Συμβουλευτική & Θεραπεία Παιδιού, Εφήβου και Οικογένειας
  • Συμβουλευτική Διαχείρισης Σταδιοδρομίας και Καριέρας

Επιπλέον, το Ι.Ψ.Α. μέσα από την προώθηση εκπαίδευσης σε ερευνητικό και κλινικό επίπεδο, την προώθηση προγραμμάτων (έρευνας, συμβουλευτικής, ψυχοθεραπείας κ.α.) που αφορούν ειδικές ομάδες πληθυσμών και την ανάπτυξη και ενεργοποίηση του εθελοντισμού σε θέματα που αφορούν την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη και αποκατάσταση του ατόμου πραγματοποιεί ετησίως εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται τόσο στον ευρύτερο πληθυσμό όσο και στους ειδικούς του χώρου της ψυχικής υγείας.

Το ΙΨΑ είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείται στη Λάρισα και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας από το 2001.

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος Χαρακόπουλος: Επίσπευση πληρωμών της βιολογικής γεωργίας
Επόμενο άρθρο Στις εκδηλώσεις μνήμης για το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων παραβρέθηκε ο Γ. Πασχόπουλος