Ειδήσεις

Κ. Αγοραστός: Εμείς σεβόμαστε τους θεσμούς, κάποιοι άλλοι δεν τους σέβονται


«Εμείς σεβόμαστε τους θεσμούς, κάποιοι άλλοι δεν τους σέβονται και λειτουργούν σε θεσμικά όργανα ως κομματικά στελέχη», επισήμανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό  Real και τους δημοσιογράφους κ. κ. Β. Λυριτζή και Δ. Καμπουράκη.

«Ήμουν Βουλευτής, διετέλεσα Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, δεν έχει προηγούμενο τέτοια αντιδημοκρατική και απαξιωτική προς τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης συμπεριφορά όπως αυτή του Προέδρου της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής κ. Γάκη», σημείωσε ο κ. Κ. Αγοραστός και πρόσθεσε: «κάποιοι δεν αντέχουν το διάλογο, δεν αντέχουν τη διαφορετική άποψη».

Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ υπογράμμισε ότι «μια κάστα κομματικών στελεχών στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών δεν θέλουν ευέλικτες, γρήγορες και αποτελεσματικές τις Περιφέρειες. Επιχειρούν να κάνουν συγκεντρωτικό το σύστημα για να μπορούν να το ελέγχουν. Επιχειρούν να δημιουργήσουν συνθήκεςαπαξίωσης των Περιφερειών, ενός θεσμού που κάνει σημαντικό έργο χωρίς να χρωστά ούτε ευρώ.

Αυτή η λογική θα στοιχίσει τελικά στην Ελλάδα: ό,τι δεν μπορείς να το φθάσεις, να το κονταίνεις στα μέτρα σου, να το τορπιλίζεις. Και όλα αυτά μάλιστα από μια κυβέρνηση που αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερή και προεκλογικά έλεγε ακριβώς τα αντίθετα απ’ αυτά που σήμερα κάνει».

Προηγούμενο άρθρο Ρένα: Η δημοτική αρχή να αναλάβει, επιτέλους, τις ευθύνες της
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Η αγωνία για το δημογραφικό δεν είναι συντηρητική αγκύλωση!