Ειδήσεις

Μάξιμος: Το μεταναστευτικό πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω ΣΥΡΙΖΑ


«Στην κυβέρνηση, παρά την προσγείωση στην σκληρή πραγματικότητα, είναι πολλοί ακόμη εκείνοι που παραμένουν τυφλωμένοι από τις εμμονές τους γιατί δεν θέλουν να αναλάβουν τις σοβαρές ευθύνες τους». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για το άσυλο.

Tο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως το μεταναστευτικό πρόβλημα ποτέ δεν ήταν «στην ανεξέλεγκτη διάσταση που πήρε μετά τον Ιανουάριο του 2015. Γιατί τότε κάποιες ιδεοληψίες, για τους μετανάστες που “λιάζονται και εξαφανίζονται”, έγιναν ημιεπίσημη ιδεολογία της νέας διακυβέρνησης».

Ο κ. Χαρακόπουλος επισήμανε ότι «το νομοσχέδιο έρχεται με χαρακτηριστική καθυστέρηση, χωρίς δημόσια διαβούλευση και προετοιμασία. Αφού φθάσαμε το 2017 σε 58.660 αιτήματα ασύλου. Και εφέτος, μέχρι τώρα, σε περίπου 13.350. Με το κάθε αίτημα να χρειάζεται 6 ή και περισσότερους μήνες για να εξετασθεί. Το νομοσχέδιο επιδιώκει να ανακουφίσει την κατάσταση στα νέα γκέτο που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος που “έβγαινε στα κεραμίδια” για την Αμυγδαλέζα. Στα γκέτο, που πράγματι κυριαρχούν απάνθρωπες συνθήκες και βρίθουν τα κρούσματα εκμετάλλευσης ανθρώπων και η βία. Με θύματα εντέλει τους πρόσφυγες, τους μετανάστες αλλά και τις τοπικές κοινωνίες».

Ο Θεσσαλός πολιτικός ζήτησε επιτάχυνση της διαδικασίας εξέτασης των αιτημάτων ασύλου, και σαφή διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών, ενώ παράλληλα τόνισε πως η Τουρκία θα πρέπει να σεβαστεί τη συμφωνία με την ΕΕ. Αναφερόμενος στην «αποσυμφόρηση των hot spots στα νησιά» είπε ότι «είναι μια αναγκαιότητα. Όμως αυτό δεν πρέπει να έχει ως συνέπεια την μεταφορά του προβλήματος στην ηπειρωτική Ελλάδα, ούτε βέβαια καθ’ αυτόν τον τρόπο να έχουμε αύξηση των εισροών. Να σταλεί ένα λάθος μήνυμα στην άλλη πλευρά».

 

ΜΚΟ κράτος εν κράτει…

Ο τομεάρχης της ΝΔ εστίασε στη δράση των ΜΚΟ λέγοντας «το τι συμβαίνει σε όλες αυτές τις περιοχές, τις εθνικά ευαίσθητες, είναι γνωστό. Διάφορες ΜΚΟ, χωρίς ένα κανονιστικό πλαίσιο, με άγνωστους χρηματοδότες και άδηλους στόχους, σε κάποιες περιπτώσεις έχουν καταστεί κράτος εν κράτει, δρώντας σε πληθυσμούς προσφύγων και μεταναστών που προέρχονται από περιοχές όπου μισαλλόδοξες και ακραίες ιδεολογίες είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες. Αντιλαμβανόμαστε ότι στο χαλαρό αυτό πλαίσιο, λειτουργούν και πολλές ΜΚΟ που διάκεινται φιλικά προς την κυβέρνηση. Ότι εντός αυτών βρίσκουν εργασία εκατοντάδες “αλληλέγγυοι”. Όμως, όταν μιλάμε για εθνική ασφάλεια, δεν χωρούν αυτού του είδους τα παιχνίδια».

Καταλήγοντας ο κ. Χαρακόπουλος επεσήμανε ότι «η Ελλάδα σηκώνει πολλαπλάσιο βάρος από εκείνο που της αναλογεί με κίνδυνο να γίνει μια μόνιμη αποθήκη ψυχών. Δυστυχώς, δεν έχουν επιδείξει όλα τα ευρωπαϊκά κράτη την απαιτούμενη αλληλεγγύη, σε χώρες όπως η Ελλάδα, που είναι πύλες εισόδου μεταναστών και προσφύγων. Είναι, λοιπόν, επιβεβλημένη η υλοποίηση του προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Είναι, όμως, επιβεβλημένη και η ουσιαστική φύλαξη των συνόρων, όπως επιβεβλημένη είναι και η απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που λιμνάζουν».

Προηγούμενο άρθρο Εκδηλώσεις στον Δ. Κιλελέρ προς τιμήν του Αγίου Αχιλλείου
Επόμενο άρθρο Συνάντηση με επαγγελματίες στο Δημαρχείο Τεμπών