Ειδήσεις

Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων και Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών


To TEE Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων και Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών & Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ) στην Κεντρική και Δυτική Θεσσαλία – Προοπτικές», στη Λάρισα, την Πέμπτη 17.05.2018 και ώρα 18:00, στο ΤΕΕ, στην αίθουσα «Ιωάννης Βαρνάς», 3ος όροφος.

Η επιστημονική ημερίδα έχει ως στόχο την ενημέρωση των μελών του ΤΕΕ Κεντρικής και Θεσσαλίας σχετικά με την διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Κεντρική και Δυτική Θεσσαλία και συγκεκριμένα την εναλλακτική διαχείριση των ΑΕΚΚ. Με δεδομένη την αναγκαιότητα της προστασίας του περιβάλλοντος και των νομοθετικών απαιτήσεων, είναι απαραίτητη η ορθή διαχείριση των στερεών αποβλήτων και ειδικά του ρεύματος των αποβλήτων εκσκαφών κατασκευών και κατεδαφίσεων. Αναγκαία κρίνεται επίσης η εκπαίδευση και ενημέρωση του κοινού. Στόχος λοιπόν της ημερίδας είναι η παρουσίαση της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Κεντρική και Δυτική Θεσσαλία καθώς και των περιβαλλοντικών, οικονομικών και κοινωνικών ωφελειών, όπως και η ενημέρωση των μηχανικών σχετικά με τις υποχρεώσεις που αφορούν στη διαχείριση των ΑΕΚΚ.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με την υποστήριξη της Μόνιμης Επιτροπή Περιβάλλοντος. Συντονιστές της εκδήλωσης είναι η Δρ. Σταυρούλα Τσιτσιφλή, Χημικός Μηχανικός, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (συντονίστρια Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος) και ο Λάμπρος Ντούφας, Χημικός Μηχανικός ( βοηθός συντονιστής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος).

Η εκδήλωση απευθύνεται στις αρμόδιες υπηρεσίες, τους φορείς και τους επαγγελματίες των οποίων το αντικείμενο σχετίζεται γενικότερα με τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και με τα Απόβλητα Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων, καθώς και στους πολίτες.

Προηγούμενο άρθρο Δωρεάν Πλατφόρμα Τηλε-εκπαίδευσης Αγροτών
Επόμενο άρθρο Μηνιαία δραστηριότητα Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης Θεσσαλίας