Οι Ενεργοί Πολίτες ενημερώνουν για εθελοντισμό και ανακύκλωση

10 Μαΐου 2018

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας ανταποκρινόμενοι με χαρά στην πρόσκληση του 9ου και 44ου νηπιαγωγείων καθώς και του ΚΔΑΠ Γιάννουλης πραγματοποίησαν σε αυτά ενημερωτικές επισκέψεις .

Στόχος των επισκέψεων είναι να ενημερωθούν οι μαθητές και μαθήτριες για τον εθελοντισμό, την ανακύκλωση διαφόρων υλικών , την κομποστοποίηση και τη διάσωση των παραδοσιακών σπόρων.

Τα  9ο  και 44ο  νηπιαγωγεία επισκέφτηκαν εκ μέρους των Εν.ΠοΛ οι Κώστας Κεδράς και Γιάννης Νταλώσης. Οι μικροί μαθητές παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον την οπτικοακουστική ενημέρωση και στο τέλος πρόσφεραν αρκετές σακούλες καπάκια με σκοπό την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου για συνάνθρωπό μας που χρήζει ανάγκης αυτού αλλά αδυνατεί να το αποκτήσει. Να σημειωθεί ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που οι μαθητές με την παρότρυνση πάντα των υπεύθυνων νηπιαγωγών συγκεντρώνουν καπάκια για αυτό τον δύο φορές ιερό σκοπό.

Επόμενος σταθμός το ΚΔΑΠ Γιάννουλης . Οι Εύη Καλούδη και Γιάννης Νταλώσης ανέλαβαν την ενημέρωση των παιδιών τα οποία παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις και συμμετείχαν ενεργά σε εργαστήριο κατασκευής αυτοποτιζόμενης γλάστρας με επαναχρησιμοποιούμενα υλικά όπως είναι τα κενά πλαστικά μπουκάλια. Ενημερώθηκαν για τους παραδοσιακούς σπόρους και τον τρόπο φύτευσης και φροντίδας τους. Άκουσαν με προσοχή την ιστορία του σπόρου και φύτευσαν κολοκυθόσπορους, προσφορά της τράπεζας σπόρων των Ενεργών Πολιτών. Υποσχέθηκαν να υιοθετήσουν τα φυτά της κολοκυθιάς και να κρατήσουν τις μεγαλύτερες κολοκύθες για την άμαξα της Σταχτοπούτας και τα σπόρια για να ενισχύσουν την τράπεζα σπόρων. Τέλος ανανεώσαμε το ραντεβού μας στο Αισθητικό Άλσος για να λάβουν μέρος στα δεκάδες βιωματικά εργαστήρια το Σάββατο και την Κυριακή, 12 και 13 του Μάη στα πλαίσια της 3ης  Οικογιορτής Λάρισας.

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Δημήτρης Μητροπάνος - Ποιος φταίει μη ρωτάς
Πασχάλης Τερζής - Θα το συνηθίσεις
Σταμάτης Γονίδης - Τι δεν έχω εγώ
Γιάννης Πλούταρχος - Αχ κορίτσι μου
Χρήστος Αντωνιάδης - Δεν είσαι εσύ
Βασίλης Καρράς - Ποια με καταράστηκε
Λευτέρης Πανταζής - Σε νοσταλγώ
Πάνος Κιάμος - Πως θα την βγάλω
Πάολα - Γίνε μαζί μου ένα
Παντελής Παντελίδης - Αν είσαι εκεί

 


Ιανουάριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC