Ειδήσεις

Σύσκεψη του ΕΚΛ για την απεργία της 30ης Μάη


Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, σε προσκαλεί στην σύσκεψη που οργανώνει με τα Δ.Σ εργατικών σωματείων, συνδικαλιστικών οργανώσεων μικρομεσαίων αγροτών, επαγγελματοβιοτεχνών και ελευθεροεπαγγελματιών επιστημόνων, την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 και ώρα 7.30 μ.μ, στην αίθουσα συνελεύσεων του, με θέμα την προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας και της κοινής δράσης εργατών, αγροτών, ΕΒΕ, επιστημόνων ελευθεροεπαγγελματιών, στις 30 Μάη, με πλαίσιο αιτημάτων που ανταποκρίνονται στις δικές μας σύγχρονες ανάγκες και όχι του μεγάλου κεφαλαίου.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στη συνεδρίαση της Ε.Ε, αποφάσισε απεργία για τις 30 Μάη με «αιτήματα» όμως κομμένα και ραμμένα στις απαιτήσεις των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων, για μεγαλύτερη ευελιξία, φτηνότερη εργασία, μεγαλύτερη φοροληστεία, ισχυρότερη εκμετάλλευση. Αυτά δηλαδή που ζητά το κεφάλαιο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η Ν.Δ, ως προϋποθέσεις για να προχωρήσει η καπιταλιστική ανάπτυξη, έφτασαν στο σημείο να ζητάνε και οι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές!!!

Αφού απέρριπταν επι μήνες τα καλέσματα του Ε.Κ Λάρισας, άλλων Ε.Κ, Ομοσπονδιών και εκατοντάδων σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ για την οργάνωση αγώνων με αιχμές την προστασία του απεργιακού δικαιώματος, για αυξήσεις στους μισθούς και ΣΣΕ, αφού έβαλαν πλάτη και συνυπέγραψαν την διατήρηση των ίδιων εξευτελιστικών για τους εργαζόμενους κατώτερους μισθούς των 586 και 511 ευρώ μεικτά, με την ίδια επιμονή απέρριψαν στην τελευταία συνεδρίαση της Ε.Ε της ΓΣΕΕ, το αίτημα των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, η απεργία στις 30 Μάη να γίνει με διεκδικήσεις που αφορούν στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, για προστασία του λαϊκού εισοδήματος και της λαϊκής κατοικίας και όχι για τους στόχους της αστικής τάξης και της κυβέρνησης.

Το Δ.Σ του ΕΚΝΛ, σας καλεί να μην επιτρέψουμε στις ξεπουλημένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να σύρουν την εργατική τάξη και από κοντά τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε νέες θυσίες για να αβγαταίνουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας και για να δυναμώνει η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, ούτε να εκφυλίσουν τους αγώνες.

Να οργανώσουμε εμείς την απεργία με τα αιτήματα και τους στόχους πάλης που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης και των φτωχών λαικών στρωμάτων, σε αντιπαράθεση με το κεφάλαιο, την κυβέρνηση, την Ε.Ε και τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Να αγωνιστούμε από κοινού με τους μαζικούς φορείς και τα συνδικαλιστικά όργανα των μικρομεσαίων αγροτών και ΕΒΕ, των ελευθεροεπαγγελματιών επιστημόνων, ενάντια στην πολιτική των μονοπωλίων που τους ξεζουμίζει και αυτούς.

Οι εργαζόμενοι μόνο με οργάνωση και συσπείρωση στα ταξικά συνδικάτα μπορούν να βάλουν τέρμα στα σχέδια κυβέρνησης και κεφαλαίου. Σχέδια που με συμπαραστάτη τις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ έρχονται να πατήσουν πάνω στο χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων, τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, των εργασιακών σχέσεων, στην διατήρηση και συνέχιση των πάνω από 600 μνημονιακών νόμων.

Ένα δρόμο έχουμε οι εργαζόμενοι. Κόντρα στα «αναπτυξιακά» συνέδρια- φιέστες, στην «ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, οργανώνουμε τον αγώνα μας με σχέδιο και αποφασιστικότητα κατά κλάδο και χώρο δουλειάς.

Προηγούμενο άρθρο Χαλάζι σε περιοχές του Δήμου Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Τρεις Γαλάζιες σημαίες στο Δήμο Τεμπών