Ειδήσεις

Κέλλας: Η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαχαλοποιήσει την Αυτοδιοίκηση


«Ό, τι δεν ελέγχουν, προσπαθούν να το μπαχαλοποιήσουν». Με αυτή τη φράση ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, σχολίασε τις αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση στον εκλογικό νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ASTRA και στον δημοσιογράφο Απόστολο Ράιδο, ο κ. Κέλλαςεκτίμησε πως “αν περάσει το νομοσχέδιο με την απλή αναλογική, θα μιλάμε για την διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης”, ενώ πρόσθεσε πως “ήδη, οι πρώτες φωνές διαμαρτυρίας και από κυβερνητικής πλευράς, κάνουν δειλά την εμφάνισή τους και γι’ αυτόν τον λόγο ο  Υπουργός Εσωτερικών έδωσε δίμηνη παράταση στη διαβούλευση του νομοσχεδίου”.

«Νομίζω ότι οι σφοδρές αντιδράσεις όλων των παραγόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεν είναι τυχαίες και πρέπει να τις λάβουν σοβαρά υπόψη καθώς όλα τα χρόνια της κρίσης, η Τοπική Αυτοδιοίκηση απέδειξε ότι βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΑΡΗ ΕΞΟΔΟΣ

Δράττοντας την ευκαιρία από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής, ο Λαρισαίος πολιτικός εξήγησε πως “κινείται ακριβώς στο ίδιο μήκος με αυτά που δημοσιεύονταν και με την προηγούμενη σύνθεση, δηλαδή…

Ότι χρωστάμε παντού, με τα χρέη των Ελλήνων προς το Δημόσιο να ξεπερνούν το 73% του ΑΕΠ!”

«Όσο συνεχίζεται η πολιτική της υψηλής φορολόγησης και των παράλογων ασφαλιστικών εισφορών, δεν πρόκειται ποτέ να ξεφύγουμε από αυτόν τον φαύλο κύκλο.

Δυστυχώς, χάσαμε 3 ολόκληρα χρόνια και το ακόμη χειρότερο είναι ότι έχουμε μια κυβέρνηση σε αποδρομή, η οποία έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα.

Είναι ολέθριο σφάλμα της κυβέρνησης, που μετά από όλα αυτά, συνεχίζει να παραπλανά τους πολίτες, λέγοντάς τους πως το τέλος της μνημονιακής σύμβασης, σημαίνει και το τέλος των δυσκολιών.

Έχουν υπογράψει δυσβάσταχτα μέτρα, τα οποία θα εφαρμοστούν τα επόμενα χρόνια και έχουν συμφωνήσει αυστηρότατη επιτήρηση, οπότε για ποια καθαρή έξοδο μιλούν;

Η στάση του Υπουργού Οικονομικών, ο οποίος κρατά χαμηλούς τόνους, αφού ξέρει ακριβώς “τι μας περιμένει”, νομίζω ότι λέει πολλά…

Στη ΝΔ, δεν μπορούμε να υποσχεθούμε ούτε “σχισίματα” των συμφωνηθέντων, ούτε αθέτηση των συμφωνιών.

Αυτό όμως που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι η αλλαγή του μείγματος πολιτικής.

Μέσα από την μείωση της φορολογίας και οι επιχειρήσεις θα πάρουν μπροστά και ο κόσμος θα ανασάνει και η ανεργία θα μειωθεί.

Μέσα από μια ξεκάθαρη πολιτική προσέλκυσης επενδύσεων και νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν και η οικονομία θα αναπτυχθεί.

Μέσα από την διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας, για χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού, θα κλείσει η “μαύρη τρύπα” του χρέους», τόνισε ο Λαρισαίος πολιτικός.

 

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΣΠΕΙΡΕ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΡΙΖΕΙ ΘΥΕΛΕΣ

Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε “τουλάχιστον αστείους” τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς πως κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Λέσβο, οι διαμαρτυρίες των κατοίκων στο νησί και τα κλειστά μαγαζιά, ήταν “δάκτυλος” της ΝΔ!

Αντίθετα, εξήγησε ότι “ο κ. Τσίπρας, με την πολιτική που ακολούθησε στο μεταναστευτικό, έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες”.

«Αυτός διατυμπάνιζε ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα.Αυτός γκρέμισε τον φράχτη στον Έβρο.

Αυτός έδινε με ευκολία ιθαγένειες στους μετανάστες.

Αυτός έλεγε “ανοίξαμε και σας περιμένουμε”…

Ο κ. Τσίπρας έχει την απόλυτη ευθύνη για την τραγική κατάσταση που βρίσκονται τόσο οι πρόσφυγες και μετανάστες που είναι στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον, όσο και η οικονομία των περιοχών που τους φιλοξενούν», επεσήμανε ο κ. Κέλλας.

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

Κληθείς τέλος να σχολιάσει το νέο κύκλο εγγραφών και ανανεώσεων μελών στη Ν.Δ. ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής, είπε μεταξύ άλλων ότι “η Λάρισα είναι από τις πρώτες πόλεις στην Ελλάδα σε εγγραφές.

«Αυτό δείχνει και το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει στην περιοχή, αλλά και την δυναμική της παράταξης στην πόλη.

Οι χιλιάδες νέες εγγραφές σε πανελλαδικό επίπεδο, παρά το αρκετά υψηλό αντίτιμο, σηματοδοτούν τον άρρηκτο δεσμό που έχει αυτή η παράταξη με την ελληνική κοινωνία.

Τα νέα κύτταρα που εισέρχονται στην παράταξη, προσφέρουν αναζωογόνηση και ενέργεια, στέλνοντας το μήνυμα της επόμενης μέρας, που θα είναι με τη ΝΔ στο τιμόνι της χώρας», κατέληξε χαρακτηριστικά ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκδηλώσεις επί τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου
Επόμενο άρθρο Στο συνέδριο του Economist ομιλητής ο Κώστας Αγοραστός