Β. Αλεξανδρίδου: «Γεωργία: Η λεωφόρος της Ελλάδας προς ένα παραγωγικό μέλλον»


 «Διαβατήριο για να κερδίσει το αχλάδι – κρυστάλλι του Τυρνάβου νέες αγορές», χαρακτήρισε την καταχώρησή του ως Προϊόντος Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) η βουλευτής Λάρισας κα Βάσω Αλεξανδρίδου κατά την ομιλία της σε σχετική εκδήλωση στον Τύρναβο το απόγευμα του Σαββάτου.

Η κα Βάσω Αλεξανδρίδου δήλωσε ότι υποστηρίζει την πρωτοβουλία ώστε να καταχωρηθεί το κρυστάλλι ως ΠΟΠ καθώς, όπως σημείωσε, «στη σημερινή εποχή,

μια εποχή κατά την οποία ο ανταγωνισμός εντείνεται, για την επιτυχή του πορεία στην αγορά ένα προϊόν πρέπει να έχει τρία κυρίως χαρακτηριστικά:

-Αναγνωρισιμότητα

– Ποιότητα

-και Ανταγωνιστική Τιμή σε σχέση πάντοτε με την ποιότητά του.

Συνεπώς, η καταχώρηση της ποικιλίας κρυστάλλι ως ΠΟΠ είναι ένα βήμα προς θετική κατεύθυνση, ένα θετικό μέτρο, αλλά δεν είναι το τέλος του ταξιδιού», ξεκαθάρισε η κα Βάσω Αλεξανδρίδου επισημαίνοντας ότι απαιτείται «μια δέσμη μέτρων και πρωτοβουλιών για τη στήριξη των ελληνικών αγροτικών προϊόντων

και των Ελλήνων παραγωγών.

Είναι απαραίτητη η χάραξη και υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής, με στόχους και χρονοδιάγραμμα, με συγκεκριμένες πηγές χρηματοδότησης, με μετρήσιμα αποτελέσματα», υπογράμμισε αναδεικνύοντας την ευνοϊκή συγκυρία:

-Για πρώτη φορά μετά από χρόνια οι Έλληνες και ιδίως οι νέοι ανακαλύπτουν ξανά ή επιστρέφουν στη γεωργία και την κτηνοτροφία.

-Ο πρωτογενής τομέας είναι – όλοι συμφωνούν – το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας. Η λεωφόρος της Ελλάδας προς ένα παραγωγικό μέλλον.

-Αυξάνεται η ζήτηση για τρόφιμα διεθνώς και κυρίως η ζήτηση για ποιοτικά αγροτικά προϊόντα με πιστοποιημένη ποιότητα και ταυτότητα».

Στην ομιλία της η Λαρισαία βουλευτής επισήμανε ακόμη ότι «το να παράγουμε ποιοτικά, νόστιμα αγροτικά προϊόντα είναι το ένα μέρος της προσπάθειάς μας.

Δεύτερο κι εξίσου σημαντικό κομμάτι είναι να πουλάμε τα προϊόντα αυτά στην ελληνική και διεθνή αγορά.Προς την κατεύθυνση αυτή η καταχώρηση της ποικιλίας κρυστάλλι στο αχλάδι ως ΠΟΠ μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επωφελής», εκτίμησε η κα Αλεξανδρίδου.

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Νόμου περί Όπλων και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος ομοεθνή του
Επόμενο άρθρο Ερωτήσεις προς διευκρίνιση όσον αφορά τη δράση 2.1 « προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών» του μέτρου 2.1.4