Ειδήσεις

Μάξιμος: Η ασφάλεια, ακρογωνιαίος λίθος για την επάνοδο στην κανονικότητα


«Ακρογωνιαίος λίθος στο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την επάνοδο της χώρας στην κανονικότητα είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες» τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, χαιρετίζοντας εκ μέρους του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην αρχή της ομιλίας του επισήμανε ότι «η παρουσία και του αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη υπογραμμίζει τη σημασία που δίνει η παράταξή μας στα ζητήματα ασφάλειας αλλά και το ενδιαφέρον για τα θέματα των ανδρών και γυναικών αστυνομικών, των στελεχών της ΕΛΑΣ».

Ο κ. Χαρακόπουλος στηλίτευσε «την έλλειψη βούλησης εκ μέρους της κυβέρνησης να περιστείλει την πάσης φύσεως εγκληματικότητα, είτε λόγω αβελτηρίας είτε εξαιτίας ιδεοληπτικών αγκυλώσεων. Αναφέρομαι ευθέως στον νόμο Παρασκευόπουλου, που αφήνοντας ορθάνοικτες τις πύλες των φυλακών για όλα τα κακοποιά στοιχεία, ανακυκλώνει το έγκλημα που μας εκθέτει και διεθνώς. Αναφέρομαι στην κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας που επιτρέπει στους κακοποιούς να συντονίζουν το έγκλημα μέσα από τις φυλακές. Αναφέρομαι στο καρκίνωμα των Εξαρχείων, που έχει εξελιχθεί σε βασίλειο του ζόφου! Η επιστολή διαμαρτυρίας 400 κατοίκων είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι –πληροφορούμαι ότι ο κ. Τόσκας δεν θα έρθει αύριο να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτησή μου. Αναφέρομαι στο άσυλο ανομίας που επέβαλε ο νόμος Γαβρόγλου, και ο οποίος έχει καταστήσει τα πανεπιστήμια εστίες καταφυγής παραβατικών και εγκληματικών στοιχείων. Αναφέρομαι στην κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ κατ’ απαίτηση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και την απαξιωτική αντιμετώπιση των αστυνομικών που χαρακτηρίζονται από τον αρμόδιο υπουργό ως “τσούρμο”».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καυτηρίασε επίσης το γεγονός ότι «η κυβέρνηση γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τις δικαστικές αποφάσεις, αρνούμενη εδώ και τρία χρόνια να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ για την απόδοση και του υπολοίπου 50% των παρακρατηθέντων». Δεσμεύτηκε για την «υλοποίηση της απόφασης, όπως επίσης και για ένα νέο μισθολόγιο που θα δίνει αξιοπρεπείς αποδοχές στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας. Άκουσα με προσοχή τον πρόεδρο της ΠΟΑΞΙΑ και τον πρόεδρο της Ένωσης Αττικής. Σε μια χώρα που γερνάει θα πρέπει να δούμε σοβαρά το θέμα των πρόωρων αποστρατειών αξιωματικών της ΕΛΑΣ».

Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ ευχόμενος «καλή επιτυχία στις εργασίες» ολοκλήρωσε την παρέμβασή του παρέχοντας τη διαβεβαίωση στα στελέχη της ΕΛΑΣ: «θέλω να ξέρετε και σήμερα ως αντιπολίτευση και αύριο ως κυβέρνηση θα σταθούμε έμπρακτα δίπλα σας!».

 

Προηγούμενο άρθρο Ασφαλτοστρώσεις 560.000 ευρώ στα χωριά της Κοιλάδας
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών δισκίων