Ειδήσεις

Κάλεσμα του ΕΚΛ για την απεργία της 30ης Μάη


Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 7 Μάη, αποφάσισε απεργία για τις 30 Μάη με «αιτήματα» κομμένα και ραμμένα στις απαιτήσεις των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων. Μεγαλύτερη ευελιξία, φτηνότερη εργασία, μεγαλύτερη φοροληστεία, ισχυρότερη εκμετάλλευση. Αυτά δηλαδή που ζητά το κεφάλαιο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η Ν.Δ, ως προϋποθέσεις για να προχωρήσει η καπιταλιστική ανάπτυξη, έφτασε στο σημείο να ζητάνε και οι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές!!!

Αφού απέρριπταν για μήνες τα καλέσματα των Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και εκατοντάδων σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ για την οργάνωση αγώνων με αιχμές την προστασία του απεργιακού δικαιώματος, για αυξήσεις στους μισθούς και ΣΣΕ, αφού έβαλαν πλάτη και συνυπέγραψαν την διατήρηση των ίδιων εξευτελιστικών για τους εργαζόμενους κατώτερους μισθούς, με την ίδια επιμονή απέρριψαν στην τελευταία συνεδρίαση της Ε.Ε της ΓΣΕΕ, το αίτημα των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, η απεργία στις 30 Μάη να γίνει με διεκδικήσεις που αφορούν στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, για προστασία του λαϊκού εισοδήματος και της λαϊκής κατοικίας και όχι για τους στόχους της αστικής τάξης και της κυβέρνησης.

Το Δ.Σ του ΕΚΝΛ, μαζί με τις ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, δε θα επιτρέψει στις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να σύρουν την εργατική τάξη και από κοντά τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε νέες θυσίες για να αβγαταίνουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας και για να δυναμώνει η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, ούτε να εκφυλίσουν τους αγώνες.

Θα οργανώσει την απεργία με τα αιτήματα και τους στόχους πάλης που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης και των φτωχών λαικών στρωμάτων, σε αντιπαράθεση με το κεφάλαιο, την κυβέρνηση, την Ε.Ε και τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Θα επιδιώξει να εκφραστεί η κοινή δράση με τους μαζικούς φορείς και τα συνδικαλιστικά όργανα των μικρομεσαίων αγροτών και ΕΒΕ ενάντια στην πολιτική των μονοπωλίων που τους ξεζουμίζει και αυτούς.

Οι εργαζόμενοι μόνο με οργάνωση και συσπείρωση στα ταξικά συνδικάτα μπορούν να βάλουν τέρμα στα σχέδια κυβέρνησης και κεφαλαίου. Σχέδια που με συμπαραστάτη τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ έρχονται να πατήσουν πάνω στο χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων, τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, των εργασιακών σχέσεων, στην διατήρηση και συνέχιση των πάνω από 600 μνημονιακών νόμων.

Ένα δρόμο έχουμε οι εργαζόμενοι. Κόντρα στα «αναπτυξιακά» συνέδρια- φιέστες, στην «ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, οργανώνουμε τον αγώνα μας με σχέδιο και αποφασιστικότητα κατά κλάδο και χώρο δουλειάς. Δυναμώνουμε τις πρωτοβουλίες του αγώνα για μαζικές πετυχημένες απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων.

Προηγούμενο άρθρο Ενίσχυση της Βιβλιοθήκης του Καλλιθήρου από τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας
Επόμενο άρθρο Νέα έργα 3,1 εκατ. ευρώ ξεκινούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας