Ειδήσεις

Στρατηγικές διοίκησης οικογενειακών επιχειρήσεων και η επόμενη γενιά


Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, διοργανώνει διήμερο σεμινάριο την Τρίτη 29 Μαΐου και ώρα 16:00 – 19:30 και την Πέμπτη 31 Μαΐου και ώρα 16:00 – 19:30 με θέμα: «Στρατηγικές διοίκησης οικογενειακών επιχειρήσεων και η επόμενη γενιά».

Στόχος του σεμιναρίου είναι η μεταφορά γνώσης κι εμπειρίας στο πλαίσιο της μακροπρόθεσμης επιβίωσης των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν. Για τον σκοπό αυτό, καλύπτει μια ευρεία περιοχή τομέων (στρατηγικό, διοικητικό, οικονομικό) όπου οι επιχειρήσεις θα πρέπει διαρκώς να ανανεώνουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα και τις ικανότητές τους εφόσον κατανοήσουν την ιδιαίτερη φύση τους ως οικογενειακές και ενεργοποιήσουν τους κατάλληλους μηχανισμούς μεταβιβάσεων από γενιά σε γενιά.

Ενδεικτικά στο σεμινάριο θα αναλυθούν θεματικές ενότητες σχετικά με την οικογενειακή επιχείρηση στην κρίση, την αποτελεσματική ηγεσία οικογενειακών επιχειρήσεων, την προετοιμασία για την επόμενη γενιά καθώς και στρατηγικές αντιμετώπισης των οικονομικών της οικογενειακής επιχείρησης σε περιόδους οικονομικής κρίσης. Στο πέρας κάθε ενότητας θα πραγματοποιηθούν workshops που θα συμπεριλαμβάνουν διάφορες βιωματικές και πρακτικές ασκήσεις αλλά και  συμπλήρωση ειδικών ερωτηματολογίων.

To σεμινάριο απευθύνεται σε ιδιοκτήτες επιχειρηματίες, διευθυντές και στελέχη – μέλη οικογένειας οικογενειακών επιχειρήσεων που ασχολούνται με τη διοίκηση, τη λήψη αποφάσεων και τη χάραξη της στρατηγικής, σε οποιονδήποτε παραγωγικό και εμπορικό κλάδο της Ελληνικής αγοράς.

Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι η Δρ Γλυκερία Καραγκούνη Επίκουρος Καθηγήτρια Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Τεχνολογιών Παραγωγής  στο ΤΕΙ Θεσσαλίας και ο Δρ Ιωάννης Παπαδόπουλος  Καθηγητής του Τμήματος Σχεδιασμού &Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου του ΤΕΙ Θεσσαλίας, Δ/ντής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένου Μάρκετινγκ, Διοίκησης & Οικονομίας.

Το σεμινάριο επιδοτείται από τον ΟΑΕΔ και το πρόγραμμα ΛΑΕΚ 0,24% 2018.

Καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής στον Ο.Α.Ε.Δ: 17 Μαΐου 2018.

Προηγούμενο άρθρο Σε Φεστιβάλ Γνώσης τα Εργαστήρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ομιλία για την οικογένεια στον Άγιο Αχίλλιο