Ειδήσεις

Κέλλας: Ματωμένο το πλεόνασμα της κυβέρνησης


«Μικρή σημασία έχει τι λέει η Κυβέρνηση, αλλά μεγάλη, ποιος την πιστεύει…», αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, σε συνέντευξη που παραχώρησε  στον τηλεοπτικό σταθμό TRT και τον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο.

Ο Λαρισαίος πολιτικός επεσήμανε πως “ό, τι έλεγε η ΝΔ τον Ιανουάριο του 2015 επαληθεύθηκε”, υπογραμμίζοντας πως “η χώρα θα είχε βγει από το μνημόνιο τον Φεβρουάριο του 2015, αν δεν είχε μεσολαβήσει η εκλογή Τσίπρα, η οποία αύξησε το χρέος άνω του 191% του ΑΕΠ από το 180% που ήταν το 2014, ενώ επέβαλλε σωρεία μέτρων δισεκατομμυρίων ευρώ και δύο επιπλέον μνημόνια”.

Σχετικά με την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση, ο κ. Κέλλας ανέφερε:

«Για ποια έξοδο από τα μνημόνια, για πoια βελτίωση της οικονομίας και για πoια ελπίδα μιλάει η κυβέρνηση;

Διότι, από 1/1/2019 έχει αποφασισθεί η μείωση των συντάξεων κατά 20% και από 1/1/2020 η μείωση του αφορολόγητου στα 5,500 ευρώ σε συνδυασμό με άλλα μέτρα, με αύξηση των φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών, με έλλειψη ρευστότητας στην αγορά».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με την ανακοίνωση της κυβέρνησης για το πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 4% που καταγράφηκε από την ΕΛΣΤΑΤ, ο κ. Κέλλας απάντησε πως “το πλεόνασμα αυτό είναι ματωμένο, αφού θα πρέπει να δούμε προηγουμένως τη φορολογία, τον ΦΠΑ, την προκαταβολή φόρου, και όλα όσα πληρώνουν οι φορολογούμενοι, προκειμένου να επιτευχθεί το πλεόνασμα”.

Επιπλέον, σημείωσε πως “στελέχη της κυβέρνησης κάνουν αντιφατικές δηλώσεις, όπως ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Λιάκος και ο υπουργός Οικονομικών, κ. Τσακαλώτος, που μιλούν για μείωση των φορολογικών συντελεστών μετά το 2020 και για πρόγραμμα μεταμνημονιακής παρακολούθησης”.

Περαιτέρω πρόσθεσε πως “η κυβέρνηση δεν πραγματοποιεί ουσιαστικές κοινωνικές παροχές, ενώ είναι πολύ μειωμένοι οι προϋπολογισμοί όλων των νοσοκομείων της χώρας και κόπηκαν τα επιδόματα των πολυτέκνων για 49 εκ. ευρώ”.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το Φθινόπωρο του 2018, ο Λαρισαίος πολιτικός δήλωσε πως “είναι πολύ πιθανό, αφού η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να πάει σε εκλογές από 1/1/2019 μετά την περικοπή συντάξεων, εκτός και αν αυτή ανασταλεί”, ενώ πρόσθεσε πως “υπάρχουν και άλλα σοβαρά εθνικά θέματα που μπορεί να ενισχύσουν το σενάριο της επίσπευσης των εκλογών, όπως το σκοπιανό, η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις”.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις τουρκικές εκλογές δήλωσε πως “η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση επιδίδονται σε έναν προεκλογικό εθνικιστικό ανταγωνισμό και  έχουν προκαλέσει ένα σπιράλ έντασης, που δεν ευνοεί την καλή γειτονία με την Ελλάδα”, ενώ επεσήμανε πως “ο Ερντογάν δεν αλλάζει, αφού μιλούσε στο παρελθόν για γκρίζες ζώνες και τώρα για μη ελληνικά Ίμια.

Για αυτό και “πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να τα λάβει όλα πολύ σοβαρά υπόψη της και να έχει ενιαία γραμμή και όχι άλλα να λέει ο πρωθυπουργός και άλλα ο υπουργός Άμυνας, ο κ. Καμμένος”, τόνισε ο κ. Κέλλας.

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Άμεσος διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών!
Επόμενο άρθρο Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας στο Αισθητικό Άλσος