Ειδήσεις

Kαταπολέμηση της σφήκας της καστανιάς στους Δ.Τεμπών και Αγιάς


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί  σύσκεψη στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Λάρισας παρουσία του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης κυρίου Καλφούνζτου Παναγιώτη και του Προϊσταμένου του Τμήματος Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, κυρίου Σταυρίδη Δημήτρη, με συμμετοχή εκπροσώπων των Δήμων Αγιάς και Τεμπών καθώς και εκπροσώπων των Αγροτικών Συνεταιρισμών Μελιβοίας, Καρίτσας, Σκήτης-Ποταμιάς και Αμπελακίων.

Θέμα της σύσκεψης ήταν η έναρξη του προγράμματος για την βιολογική καταπολέμηση της σφήκας της καστανιάς Dryocosmus kuriphilus με την εξαπόλυση του παρασιτοειδούς Torimus sinensis.

Η εξαπόλυση του παρασιτοειδούς θα γίνει από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΜΦΙ) στο νομό Λάρισας τις επόμενες ημέρες.

Επειδή, για την επιτυχία του προγράμματος χρειάζεται ακριβής προσδιορισμός της θέσης-παρουσίας της σφήκας καλούνται οι καλλιεργητές καστανιάς στις περιοχές Αμπελακίων, Καρίτσας, Στομίου, Μελιβοίας, Σκήτης και Ποταμιάς να ελέγξουν με προσοχή τις καλλιέργειές τους. Σε περίπτωση που αντιληφθούν συμπτώματα προσβολής από το εν λόγω έντομο (κηκίδες σε νεαρά φύλλα, βλαστούς και οφθαλμούς) να επικοινωνήσουν άμεσα με τα κατά τόπους Γραφεία Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Τεμπών (2495350418 & 411) και Αγιάς (2494024513) καθώς και με τους Προέδρους των Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Απαγόρευση παραγωγής ΠΟΠ σε εισαγωγείς πρόβειου γάλακτος
Επόμενο άρθρο Εκπαίδευση, ασφαλής ένταξη και γνωριμία με την αγορά εργασίας