Ειδήσεις

Ο Χρ. Κέλλας για την κατάσταση στην οικονομία


Θρυαλλίδα εξελίξεων για τη χώρα αναμένεται να δημιουργήσει η κατάσταση στην οικονομία, η οποία διαψεύδει καθημερινά τις κυβερνητικές αιτιάσεις περί “καθαρής εξόδου” από τα μνημόνια, σύμφωνα με τον αν. Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας κ. Χρήστο Κέλλα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ASTRA και στο δημοσιογράφο Απόστολο Ράιδο, ο κ. Κέλλας υποστήριξε πως «η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη των Ελλήνων προς το Δημόσιο, αυξήθηκαν κατά 2 δις ευρώ, αναδεικνύει με τον πλέον τραγικό τρόπο την οικονομική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες από την κυβερνητική πολιτική ενώ καταρρίπτει την προπαγάνδα περί “καθαρής εξόδου”, που επιχειρείται από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ».

Υπενθύμισε ακόμη, ότι «η χώρα τα τελευταία τρία χρόνια έχει κηρύξει στάση πληρωμών, παρουσιάζει μειωμένα έσοδα ενώ οι δημόσιες επενδύσεις βρίσκονται στο “ναδίρ” λόγω των σημαντικά μειωμένων δαπανών», για να καταλήξει διερωτώμενος «πώς μπορούμε να μιλάμε για “καθαρή έξοδο”, όταν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν δεσμεύσει τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια, όταν έχουν υπογράψει μειώσεις στις συντάξεις και έχουν δεσμευτεί για ανέφικτα πρωτογενή πλεονάσματα και δημοσιονομικούς στόχους μέχρι και το 2022;».

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Προσεγγίζοντας τις ραγδαίες εξελίξεις στον ευρύτερο χάρτη πέριξ της Μεσογείου, ο Λαρισαίος πολιτικός εκτίμησε πως “η γενικότερη αστάθεια σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, επιβάλλει προσεκτικές κινήσεις από ελληνικής πλευράς” ενώ πρόσθεσε: “Είναι πλέον προφανές ότι οι Τούρκοι επιθυμούν να μας φέρουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με “μενού” το Αιγαίο.

Η ελληνική Κυβέρνηση φέρει σοβαρές ευθύνες για την επιθετική συμπεριφορά των Τούρκων καθώς χωρίς κανένα λόγο και αγνοώντας τις προειδοποιήσεις μας,  ήταν εκείνη που προσκάλεσε τον Πρόεδρο Ερντογάν στην Ελλάδα, με όλα τα επακόλουθα που προκάλεσε αυτή η επίσκεψη.

Από τότε και έπειτα, έχουμε περάσει σε μια κατάσταση “ακήρυχτου πολέμου”, με την ελληνική Κυβέρνηση να δείχνει μεγάλη υποχωρητικότητα, κάτι που μεταφράζεται από την απέναντι πλευρά ως αδυναμία.

Το περιστατικό με την σημαία και την βραχονησίδα, για το οποίο μιλούν σήμερα οι Τούρκοι, δεν επιβεβαιώνεται από την ελληνική Κυβέρνηση και θα μου επιτρέψετε να μην σχολιάσω κάτι παραπάνω.

 

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΒΙΩΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με αφορμή το κυβερνητικό σχέδιο για συγχωνεύσεις ΤΕΙ και Πανεπιστημίων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι “το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το ΤΕΙ Θεσσαλίας είναι δυο Ιδρύματα με σπουδαία ιστορία και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, δεν μπορεί να λαμβάνονται αποφάσεις πρόχειρες και  προς ικανοποίηση ορισμένων…

Λέμε ναι στη συγχώνευση των Ιδρυμάτων αλλά με σχέδιο ολοκληρωμένο, βιώσιμο και δίκαιο.

Το ΤΕΙ Θεσσαλίας αυτή τη στιγμή είναι το πρώτο ΤΕΙ της χώρας, με άρτιες υποδομές και με μεγάλη απορροφητικότητα των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας.

Δεν γίνεται λοιπόν να συνηγορήσουμε στη δημιουργία Σχολών που θα παράγουν αποφοίτους – ανέργους”.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Έκθεση με θέμα: Μεσαιωνικοί θησαυροί
Επόμενο άρθρο Εξιχνίαση μίας κλοπής και μίας απόπειρας κλοπής