Ειδήσεις

Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας


Στo πλαίσιο του Προγράμματος «Ένταξη και Εκπαίδευση των Παιδιών Ρομά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας», το οποίο υλοποιείται από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Καθηγητή κ. Χρήστο Γκόβαρη και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Απριλίου και ώρα 19.00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο Κορδάτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εκδήλωση παρουσίασης CDτης παιδικής χορωδίας «Δημητριάς», στην οποία συμμετέχουν μαθητές του Προγράμματος.

Η παιδική χορωδία «Δημητριάς» είναι ο καρπός μιας συνεργασίας φορέων που έχει ως στόχο το σχεδιασμό παρεμβάσεων για την άμβλυνση του ενίοτε παρατηρούμενου κοινωνικού αποκλεισμού και την αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής μεγάλης μερίδας παιδιών Ρομά του Νομού Μαγνησίας.

Η ηχογράφηση έγινε στο Εργαστήριο Οπτικοακουστικής Τεκμηρίωσης του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τη χρηματοδότηση της εκτύπωσης και αναπαραγωγής του CD ανέλαβε η Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στην έκδοση αυτή, τα παιδιά ερμηνεύουν τραγούδια που προέρχονται από διάφορα λαϊκά μουσικά ιδιώματα του ελλαδικού χώρου.

 

Προηγούμενο άρθρο Επιτροπή Μπλόκων: Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις πολεμικές επεμβάσεις
Επόμενο άρθρο Ρίψη εμβολίων για την Λύσσα των κόκκινων αλεπούδων